29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

Amatör telsizciler iftar yemeğinde bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amatör telsizciler iftar yemeğinde bir araya geldi
Abone ol
TÜRKİYE Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Osmaniye Şubesi tarafından, iftar yemeği düzenlendi.

TÜRKİYE Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC)  Osmaniye Şubesi tarafından, iftar yemeği düzenlendi.


Polisevi’ndeki iftar programına, İl Merkezi, Kadirli İlçesi, Kahramanmaraş ve Adana’dan 60 Amatör telsizci katıldı.


TRAC Osmaniye Şube Başkanı Bülent Eryol, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice’nin daveti kabul edip gelmesinden  büyük mutluluk duyduğunu belirtti.



           TRAC Başkanı Bülent Eryol ve Osmaniye Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice


Eryol, “Sayın Müdürümüzün  amatör telsizcilik konusuna vakıf olması  ve amatörler telsizcilerin acil afet haberleşmesine olan katkısını biliyor olması bizim için büyük şans. Ayrıca müdürümüzün mütevaziliği hoşgörülü ve de cana yakın olmasının Osmaniye’ye değer katacağı kanaatindeyiz” dedi.

ÜNİFORMASIZ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

Amatör telsizcileri birer üniformasız güvenlik görevlileri olarak gördüğünü belirten Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ise şöyle dedi: “Tabi ki üzerinizde silahınız üniformanız yok ama sorumluluğunuz, yapmış olduğunuz görev tamamen bu. Bu işinde yaşıtı yok. Birlikte olabilirsek başaracağımız çok şey vardır, öncelikle birlikte olmak lazım, birlikte olabilmek için de bir arada olmak gerekiyor. Sosyal faaliyet alanları birlikteliği sağlamak için farklı farklı kurulmuştur. Bu birliktelik Amatör Telsizciler derneğinde çok samimi bir şekilde görüyorum. Birbirine kenetlenmiş ve birbiriyle sevinçte, tasada kederde, her zaman bir arada olan insanların yapamayacağı bir şey yoktur. Keşke bunu toplumun her kesimiyle, her kesim, ülkenin geneli yapabilse. Birlikten kuvvet doğar.”



   Osmaniye Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice


İyi günde kötü günde bir arada olabilmeyi başarmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Yenice, “Adana’dan, Kahramanmaraş’tan gelindiğini duyunca sizi ve kendimi daha güçlü hissettim. Tabi ki sadece Osmaniye’nin üyeleri kendi başlarına güçlüdür ama bölge adına da bu tür etkinliğe ev sahipliği yapması çok önemli.” dedi.


ÜRETİLENE SAHİP ÇIKALIM

Rize’de 3 yıl görev yaptığını ve oradaki insanların zor şartlar altında çalıştıklarından da bahseden Müdür Yenice, “İnsanların tırmanmakta bile zorlandıkları yerlerde o insanlar çalışıyorlar, çay bahçeleri var, üretim yapıyorlar. Oradan ayrılırken kendi kendime dedim, ‘Kesinlikle Osmaniye’de kaçak çay içmeyeceğim’ diye. Çünkü oradaki insanların emeklerini önemsiyorum, çok önemli benim için. Artı bizim değerlerimiz onlar, bir marka. Kendi ürünümüzü kendi ürettiklerimizi değerleştirirsek, başkalarının değerlerine muhtaç hale geliriz. Bu açıdan Osmaniye’de de aynı şekilde burada ne üretiliyorsa buna sahip çıkalım. Sizlerde birer değerlersiniz, gecenin karanlığını aydınlatan birer lamba olarak görüyorum. Telsizlerinizin ekranında yanan ışık aslında sizin yüreğinizin ışığıdır, onu dijital bir ışık olarak değerlendirmemeniz lazım. Sizin yapmış olduğunuz işte bir kamu hizmetidir. Sizlerde fedakârlıklarda bulunarak bir şeyler üretiyorsunuz. Bunu görmemezlikten gelmemek lazım diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu. Samimi sohbet ortamında devam eden iftar programı toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.












  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar