16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4486
EURO34.4745
ALTIN2473.3

Amatör spor haftası kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amatör spor haftası kutlandı
Abone ol
TÜRKİYE genelinde 30-06 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri Osmaniye'de de kortej yürüyüşü ile başladı.

TÜRKİYE genelinde 30-06 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri Osmaniye'de de kortej yürüyüşü ile başladı.


Atatürk Anıtı önünde başlayan yürüyüş, Dr. Ahmet Alkan Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden devam ederek Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliklerle son buldu.


Yürüyüşe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Levent Öztürk, Futbol Federasyonu Temsilci, Spor kulüp Yöneticileri ve başta olmak üzere Spor İl Müdürlüğü personeli, antrenörler ile sporcular katıldı. Yürüyüşün ardından halk oyunları gösterisi, geleneksel sokak oyunları  ve sportif etkinlikler yapıldı. 


Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir yaptığı konuşmada, "Bir yazı bitirdik şimdi kış sezonuna girdik. 15 Mayıs gençlik haftasının ardından şuan amatör spor haftasını kutlamaktayız. Bu haftanın kutlanması amacı insanlara spor kültürünü yansıtmak farkındalık oluşturmaktır. Osmaniye’de tüm halkımızın, 7'den 77'ye herkesin spor yapması için bir takım yatırımlar yapıyoruz." dedi.


Osmaniye’de 10 yıldır İl müdürlüğü yapmakta olduğunu belirten Müdür Demir, "İlk başladığım yıllarda 8 tane tesis vardı. Şuan ise inşaatların tamamlanması ile 42 tane tesisimiz olmuş olacak. Yani son 3 yıllık süreç için Bakanlımızın Osmaniye için yapmış olduğu yatırım miktarı 60 Milyon TL. Bunlardan Olimpik Yüzme Havuzumuz 1 ay içerisinde teslim edilecek, hibe olarak yapılan 2 bin kişilik Tosyalı Spor Salonu tamamlanmak üzere. Kadirli Sentetik Zeminli Futbol Sahası Tamamlandı. Merkez Gençlik Merkezi ve Bahçe Spor Salonu İnşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Olimpik Atletizm Pisti ve Türkiye’nin Avrupa standartlarında ilk Hokey Sahası Yapımına da en kısa sürede başlayacağız. Yapılan tesisler ile Osmaniye’de başarılı sporcular yetiştirerek" diye konuştu.


Osmaniye’nin adının hem olimpiyatlarda hem de dünya şampiyonasında duyurulacağını belirten Demir, "Bu çalışmalarımıza paralel olarak İlimizde imkanları olan büyüklerimize buradan spora destek olmaları,sponsor olmaları konusunda bir çağrı yapmak istiyorum.  Bu destekleri olmadan bu çalışmaların mutlaka bir yanı eksik kalacaktır. Spora,spor kültürüne,anlayışına,spor yapmaya katkı sağlaması temennisi ile Amatör Spor Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmanın ardından halk oyunları ve spor gösterileri yapıldı.



İbrahim EMÜL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar