20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Amanos Dağlarının en uç noktasına tırmandılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amanos Dağlarının en uç noktasına tırmandılar!
Abone ol
Osmaniye'de bir gurup doğasever, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Amanos Dağları üzerinde bulunan 2 bin 100 rakımlı Keldaz Mevkiine zirve tırmanışı yaptılar.

Osmaniye'de bir gurup doğasever, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Amanos Dağları üzerinde bulunan 2 bin 100 rakımlı Keldaz Mevkiine zirve tırmanışı yaptılar.

Kent merkezine yaklaşık 27 kilometre mesafede bulunan Zorkun Yaylası'nda toplanan 48 doğaseverler, motor kros üyesi 11 motosikletlinin eskortluğunda tırmanışa geçtiler.

Meskenin olmadığı orman denizindeki yürüyüş esnasında Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) "Taze Bayatlar" projesi kapsamında yaban hayvanları için doğaya gıda bırakıldı.

HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, 24 kasım öğretmenler günü etkinliğinde, 50 kilo salam, 30 kilo unlu mamul getirdiklerini ve bunların yaban hayvanları için doğaya bırakıldığını söyledi.

Tüketilmesi için üretilen ve bin bir emeklerle paketlenen ürünlerin tüketilmediğini görmenin kendilerini üzdüğünü ifade eden Laçinbala, "HAYTAP olarak kış şartlarına yavaş yavaş alışmaya çalışan yabani hayata küçük bir katkımız olsun diye doğa yürüyüşçülerine taze bayatlardan vererek katkımızı sunuyoruz. Hayvanlara acımayın, hayvanları acıtmayın! diyor Yaşam Ellerinizde" diyerek sözlerini tamamladı.

Osmaniye Doğa Yürüyüş Kulübü (ODOY) Lideri Osman Demirkaynak ise öğretmenler günü dolayısı ile Keldaz zirve tırmanışı için 48 doğaseverle bir araya geldiklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, Öğretmenlerimizin Günlerini kutluyoruz." dedi.

15 kilometrelik orta zorluktaki parkur 2 saatte tamamlanırken, zirvede yıpranmış olan Türk bayrağı ise yenisi ile değiştirilerek bayrak direği sağlamlaştırıldı. Akabinde Dev Türk bayrağı etrafında toplanan doğaseverler 1 dakikalı saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular. Bayraktan alçakta, bulutlardan yüksekte okunan İstiklal Marşı, katılımcıları duygulandırırken, hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından yürüyüşçüler iniş yaparak etkinliği sonlandırdılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar