25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.496
EURO34.9443
ALTIN2429.3

Alternatif enerji araçları yarışı hazırlıkları!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alternatif enerji araçları yarışı hazırlıkları!
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Mühendislik Fakültesi öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen "Alternatif Enerjili Araç Yarışları"na  hazırlanıyor. 

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Mühendislik Fakültesi öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen "Alternatif Enerjili Araç Yarışları"na  hazırlanıyor. 

Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında elektromobil kategorisi için hazırlandıklarını ifade eden OKÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri Hunter adını verdikleri elektrikli aracın doğa dostu olduğunu belirtti. 

Elektrikli araç projesinde OKÜ Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinin yanı sıra İşletme Bölümü öğrencilerinden oluşan 20 kişilik ekip bulunuyor. 


I
ARES kulüp ve proje danışmanı OKÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Dr. Müslüm Demir, "TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışmasına öğrencilerimiz son hızla fedakârlık göstererek hazırlanıyorlar.  

Yarışlarda üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu bizim çıraklık dönemimiz ustalık döneminde ülkemizin yapacağı yerli aracımıza ekibimiz olarak elimizden gelen desteği vermek isteriz.” diye konuştu. 

Hunter isimli elektrikli araca başta Osmaniye Valiliği olmak üzere Osmaniye Belediyesi, Baştuğ Metalürji, Tosyalı Holding, Emta Kablo, Oxygen Motor Tasarım, ARC Mühendislik, Jupiter Lunapark ve Gümüşlüerler Lastikçilik sponsor olarak destek veriyor. 

IARES Kulüp Başkanı ve Hunter projesinin takım kaptanı İsa Şahin ise yaptığı açıklamada  “Yüzde 80 yerli olan elektrikli araç üretmekteyiz. Trafiğe rahatça çıkabilecek, araç tasarımını gerçek bir modelden kendimize uyarladık. Ustalık dönemimizde tasarımda dahil yüzde yüz yerli araç hedefliyoruz.” Dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar