28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2

Ali Binboğa, projelerini açıklayarak dolaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Binboğa, projelerini açıklayarak dolaşıyor
Abone ol
Ak parti Osmaniye Belediye Başkan Aday adayı Ali Binboğa gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.
Ak parti Osmaniye Belediye Başkan Aday adayı Ali Binboğa gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.


Gazetemizin imtiyaz sahibi İlyas Kör ve Yazı İşleri müdürü Mustafa Bardak ile görüşerek, neden Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Ali Binboğa, sözlerine; “Hizmet adamıyım” diyerek başladı.


1958 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğan Binboğa 1968 yılında ailesiyle birlikte Osmaniye’ye gelerek yerleşti. İlk, Orta, Lise ve Ç.Ü. MYO Elektrik bölümünü Osmaniye’de tamamladı. 6 yıl İDÇ’de çalıştı. 1982 yılından bu yana  Osmaniye’de tarım ürünleri  ile uğraşırken, Binboğalar Tarım ürünleri ltd. şti.’nin halen yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.


Binboğa, 2 dönem Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.


Binboğa’nın; MSP Gençlik kollarından başlayan siyasi yaşamı, Akıncılar derneği kurucu yönetim kurulu üyeliği, MTTB, MGV Osmaniye şube başkanlığı, RP Osmaniye ilçe başkan yardımcılığı,  İl başkanlığı, FP Osmaniye il başkanlığı, ardından 1994 yılında İl genel meclis üyeliği, 2 dönem il daimi encümen üyeliği görevlerinde bulundu.


1999 seçimlerinde FP’den milletvekili adayı oldu, 2000 yılında Osmaniye FP İl başkanlığına seçildi. Daha sonra Ak parti  kurucular kurulunda görev aldı, 2006 yılında yapılan kongrede Ak parti
Osmaniye il başkanı seçildi, 2009 tarihinde Ak parti’den Osmaniye belediye başkan aday adayı oldu.


30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Ak parti’den Osmaniye belediye başkan aday adayı olduğunu açıklayan Ali Binboğa; Zorkun ve Güney çevre yolu, merkez köylerin yollarının parke taşı döşenmesi, kanlıgeçit-Osmaniye arası duble yol yapımı, Cebelibereket kültür merkezi inşaatının tamamlanması, Vilayet konağının tamamlanması gibi hizmetleri olduğunu söyledi.


Evli ve üç çocuk babası olan Ali Binboğa  hedeflerinin; Marka şehir Osmaniye, Kanlıgeçit- OSB arası hafif raylı sistem için altyapı çalışmaları, Zorkun yaylasına teleferik yapımı, mahalle semt pazarları ve taziye evleri ile spor sahalarının yapılması, kadın ve çocuklar için eğitim-kültür merkezi ve kabul evlerinin yapılması, Osmaniyespor’un 2. lige çıkarılması gibi projelerinin olduğunu söyledi.


Mustafa BARDAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar