28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Aktürk, “Engellilerin adı kullanılarak suiistimaller yaşanıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktürk, “Engellilerin adı kullanılarak suiistimaller yaşanıyor”
Abone ol
Toplumda geçmişe oranla engelli bilinci oluşmaya başladığını ifade eden Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, bilinçlenmenin daha yeterli ve beklenen düzeyde olmadığını söyledi.
Toplumda geçmişe oranla engelli bilinci oluşmaya başladığını ifade eden Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, bilinçlenmenin daha yeterli ve beklenen düzeyde olmadığını söyledi.
            
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ali Abdil Engelliler Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Aktürk, engelliler konusunda güzel gelişmelerin yanı sıra engellilerin adı kullanılarak bazı suiistimallerin yaşandığına dikkat çekti.
             
Engelliler Günü dolayısıyla yapılan etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturduğuna vurgu yapan Aktürk, “Platform olarak önceliğimiz engelli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak. Toplum olarak engellileri, bir sorun ya da engel gibi görmekten kurtulmalıyız. Onların neler yaşadığını ve neler hissettiğini bilmeden hangi adım atılırsa atılsın iyi sonuç vermeyecektir. Engellileri ilgilendiren konularda maalesef onların fikri ve düşüncesi alınmadan kararlar alındı ve uygulandı. Arzu edilen sonuçlarda alınmadı. Engellilerin kendi içerisinde birlik olamayışı ve kendilerini topluma doğru şekilde ifade edemeyişleri ise muhatapları tarafından yeterince dikkate alınmamalarına neden oldu. 5 yıl önce oluşturduğumuz Osmaniye Engelliler Platformu sayesinde hem engelli insanlarımız kendilerini ifade etti hem de kurum ve kuruluşlar tarafından muhatap alınıp birlikte ortak adımlar attık. Geldiğimiz noktada Osmaniye’de engelliler adına bir şeyler yapılacaksa Engelliler Platformu olarak bizim görüşümüz alınıyor. Bunu daha da ileri noktaya taşıyacağız” diye konuştu.
               
Engellilerin istihdamdan mesleki kurslara, eğitimden spora her alanda sorunları olduğuna vurgu yapan Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, “Bizler sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışırken maalesef bazı art niyetli kişiler engelli insanlarımızı kullanarak onları suiistimal ediyor. Son yıllarda engellilere yönelik hibe ve destek programlarının artması ve yaygınlaşması bazı fırsatçıları ortaya çıkardı. Engelli üyesi olmayan ama isminde engelli ismi geçen derneklerin sayısında ciddi artışlar oldu. Engellilerin adı kullanılarak proje hazırlanıp hibe ve destekleme alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu konularda kurumların daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Hiç kimsenin engelli insanların adı üzerinden rant sağlamalarına fırsat verilmemeli. Sözde engelliler adına yapılıyor ama gerçekte hiçte öyle değil. Bir başka konu ise engelliler adına dergi satarak onlara yardımcı olduklarını söyleyen kişiler ne yazık ki vatandaşın merhamet ve yardım duygusunu kullanıyor. Osmaniye’de faaliyet gösteren engelli derneklerin çıkardığı her hangi bir dergi yada gazete yok. Ancak çarşıda özellikle gençler aracı edilerek engelliler adına satışlar yapılıyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren bazı engelli derneklerinin adı da kötü niyetlerine alet ediliyor. Araştırdığımızda o kuruluşların böyle çalışmaları olmadığını öğreniyoruz. Bu durumu yetkililere iletmemize rağmen belli aralıklarla devam ediyor.
              
Osmaniye’de engelliler alanında faaliyet gösteren 6 dernek ve spor kulübünden oluşan Osmaniye Engelliler Platformu’nun, 5 yıldır engellilerin toplumsal yaşama katılması ve toplumda de engelli bilincinin oluşması için  çalışmalar yaptığını belirten Aktürk, Osmaniyeli hemşerilerine,engellilere gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti..


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar