20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Aktürk; “Engel insanlarda değil ona engel çıkaranlardadır!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktürk; “Engel insanlarda değil ona engel çıkaranlardadır!”
Abone ol
Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.
Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Etkinliklerin basın toplantısı ile başlayacağını söyleyen Aktürk, engelliler haftasında gerçekleştirilen faaliyetlerin toplumda engelli bilinci oluşmasına katkısı olduğunu söyledi.

Haydar Aktürk, 7 yıl önce oluşturulan Engelliler Platformunun bugüne kadar çok önemli faaliyetler yaptığını belirterek, amaçlarının engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve onları topluma kazandırmak olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin engelliler konusunda önemli mesafeler kaydettiğini belirten Aktürk, çıkarılan kanunların engellilerin hayata katılması konusunda çok önemli katkılar sağladığını söyledi.

Engelliliğin hepimizin önüne her an çıkabilecek bir olgu olduğunu belirten Haydar Aktürk, “Engel insanlarda değil ona engel çıkaranlardadır. Bizler, Osmaniye Engelliler Platformu olarak, engellilerin toplum içinde var olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kurumlarla engelliler arasında iletişim sağlamaya çalışıyoruz, onların sorunlarını kurumlara iletiyoruz. Toplumda engelli bilinci oluşması için çalışmalar yapıyoruz.

Yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğümüz bu çalışmalarda başta Valiliğimiz olmak üzere çeşitli kamu kurumları ile projeler yaptık. Bu projeler kapsamında engellilerimize yaklaşık 400 sandalye dağıttık. Düzenlediğimiz konferanslarda engellilik konusunda toplumun bilinçlenmesini sağladık” diye konuştu.

ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Engelliler haftası etkinlikleri bugün başladı. Yarın saat: 10.00’da Tosyalı Özel eğitim ve Uygulama Okulunda etkinlik düzenlenecek.

Engelliler Platformu olarak saat: 12.00’de İl Jandarma Alay komutanına ziyaret gerçekleşecek.

Saat: 14.00’te ise Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkında Resim, Karikatür ve fotoğraf sergisi açılacak

Çarşamba program saat:10.00’da ‘ Ocak İlkokulunda tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapılacak. Saat: 12.00’de Engelli platformu Şehir içi dolmuş kooperatifini ziyaret edecek.

Saat: 13.40’ta ise Erkek İmam Hatip lisesi konferans salonunda, Abdullah Çolak’ın konuşmacı olarak katılacağı “İslam’ın engellilere bakışı” konulu konferans verilecek.

Saat: 18.30’da ise Engelli geleneksel yemekte bir araya gelecek.

12 Mayıs Perşembe günü saat: 10.00’da Güneysu İlkokulunda işitme engelli öğrenciye işitme cihazı takdim töreni yapılacak. Saat:12.00’da Engelli platformu tarafından şehir içi dolmuş kooperatifine ziyaret gerçekleşecek.

Saat:14.00’te Düziçi Fen Lisesi konferans salonunda tekerlekli sandalye dağıtımı ve konferans verilecek.

13 Mayıs Cuma günü Ülkü İlkokulu’nda tekerlekli sandalye dağıtımı töreni gerçekleşecek.

Saat: 10.00’da  Tosyalı Özel eğitim ve Uygulama okulunun Park 328 AVM’de el sanatları sergisinin açılışı yapılacak.

Saat:11.00’de Özel eğitim sınıfları bulunan Okullarda Psikolog Gülpınar Aktaş tarafından bilgilendirme yapılacak.

Saat:13.30’da Mithatpaşa İlköğretim okulunda  engellire haftası tanıtım ve etkinliği düzenlenecek.

14 Mayıs Cumartesi günü saat:10.00’da Karaçay rekreasyon alanında engelliler haftası tanıtım stantının açılışı yapılacak, yiyecek ikramları ve spor gösterileri gerçekleşecek Etkinliklerin son günü olan Pazar günü ise saat:10.00’da Yeniköy Kuş Cennetinde engelliler ve aileleri için piknik düzenlenecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar