28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Aktürk; “Biz çok güçlü bir aileyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktürk; “Biz çok güçlü bir aileyiz”
Abone ol

Osmaniye’de  Down SendromlularFarkındalık Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Zihinsel Engellilere Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk, dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Zahide Erat “Çocuklarımız için etkinlikler yaptık. Televizyon programına çıktık ve çocuklarımızı anlattık. Bizler büyük bir aileyiz.

Down Sendromlular birbirlerine sahip çıkarlar. Bu organizasyonu da bundan dolayı düşündük. Sizlerle bir araya gelelim istedik. Hepiniz hoş geldiniz. Bizler bir araya gelerek, deneyimlerimizi paylaşıyoruz, sıkıntılarımızı paylaşıyoruz. Birbirimize yol gösteriyoruz. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya geliriz. Sıkıntılarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Bizleri her daim arayabilirsiniz. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 



Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sultan Erat ise konuşmasında derneği tarafından yürütülen “Engelsiz Bir Osmaniye” Projesi hakkında bilgi verdi. Erat, proje kapsamında takı tasarım kursu, resim ebru kursu, halk oyunları kursu, kilim dokumacılığı kurslarının açılacağını ifade ederek kurslarda öncelikle Down Sendromlular ve özel çocukların yararlanacağını, kursların Down Kafe’de düzenleneceğini kaydetti. Proje kapsamında geziler ve sosyal etkinlikler yapılacağını da belirten Sultan Erat “Bu güzel projeyi hayata geçirmemizi sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere desteği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm ailelerimizi de kafemize bekliyoruz” dedi. Erat, son yıllarda yapılan etkinlikler ile daha çok farkındalık oluşturmanın memnuniyet verici olduğunu da söyledi ve “Biz güçlü olursak, çocuklarımız da güçlü olur” diye konuştu.

Yemekli toplantıya katılan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ise şunları söyledi: “Bu büyük ailenin birer parçası olarak hepinize hoş geldiniz diyorum. Gerçekten biz büyük ve farklı bir aileyiz. Ben buradaki diğer çocuklarımızı kendi çocuğumdan ayırmıyorum. Down Sendromlu çocuklar bir ailenin bir parçasıdır. Aynı zamanda bizleri birbirimize yaklaştıran birer unsurdurlar.

İnanın ki bu salondaki çocukların hepsi oğlum Umut kadar bana yakındır. Onların aileleri de kendi ailem gibi bana yakın. Zaten Down Sendromluları diğer çocuklardan ayıran özellik bu. Her hangi bir şehirde gezerken Umut’a sarılan bir çocuk gördüğümde anlıyorum ki, Down Sendromlu çocuktur o.

Yani Türkiye’nin herhangi bir yerindeki Down Sendromlu çocuk da ailenizin bir parçasıdır. Diğer yandan bizim kadar bir arada olan, birbirine sahip çıkan başka bir grup yok. Zahide hanım Down Sendromlu demiyor, Bal Sendromlu diyor. Gerçekten hepsi de bal gibi çocuklar, saf, melek gibi çocuklar.

Biz güçlü bir aileyiz. Platform olarak da güçlü bir aileyiz.” Aktürk, özel çocuklar için de bir spor kulübü kurduklarını belirterek, çeşitli branşlarda bu kulüpte çocukları yetiştireceklerini söyledi.
Toplantı, çocukların okuduğu şiirler ve müzik eşliğinde eğlence ile devam etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar