28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7

Akılcı İlaç Kullanımı toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akılcı İlaç Kullanımı toplantısı yapıldı
Abone ol
Osmaniye'de "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014-2017” eylem planı kapsamında ilde faaliyet gösteren eczacılara yönelik "Akılcı İlaç Kullanımı" toplantısı yapıldı.
Osmaniye'de "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014-2017” eylem planı kapsamında ilde faaliyet gösteren eczacılara yönelik  "Akılcı İlaç Kullanımı" toplantısı yapıldı.

Osmaniye Eczacılar Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitimlere, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Cem Uraldı ve Osmaniye'de faaliyet gösterten Eczacılar katıldı.

İl Sağlık Müdür Dr. Mehmet Cingöz burada yaptığı açıklamada, "AİK, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından, 'Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre; uygun ilacı, uygun süre ve dozda, en düşük maliyete ve kolayca sağlayabilmeleri' olarak tanımlanmaktadır.

Bakanlığımız tarafından Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili farkındalık, bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak hedefiyle stratejik hedefler altında, çeşitli faaliyetlerin hazırlandığı, "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014 - 2017" hazırlanmıştır.

Bu bağlamda her ilden İl sağlık Müdür Yardımcıları’nın koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliklerinden temsilcilerin yer aldığı en az 4 kişilik ekipler oluşturulması istenilmiştir" dedi.

Bu kapsamda Osmaniye'de İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Bahar koordinatörlüğünde, Ecz. Mehmet Taylan Pektaş, Dr. Arif Kızıldağ ve Ecz.Münevver Tekin’in üyeliklerinde Akılcı İlaç Kullanımı Osmaniye İl Koordinatörlüğünün oluşturulduğu kaydedildi.

Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili olarak İl Koordinatörlüğü tarafından, 2016 yılı Ocak-Aralık Dönemi için oluşturulan Akılcı İlaç Kullanımı İl Eylem Planı hekimlere, eczacılara ve halka yönelik faaliyetler olmak üzere 3 başlık altında, farkındalık ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla hazırlandığı ve bu faaliyetler kapsamında çalışmalara devam etmekte olduğu belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar