20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ak Partili Eski Başkan 'Yolsuzluk' İddialarına Cevap Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Partili Eski Başkan 'Yolsuzluk' İddialarına Cevap Verdi
Abone ol
OSMANİYE'nin Hasanbeyli İlçesi Belediye eski başkanı Ak Partili Yusuf Tozluklu, kanalizasyon işiyle ilgili olarak basında çıkan '2.9 milyon liralık yolsuzluk' iddialarına cevap verdi.
OSMANİYE'nin Hasanbeyli İlçesi Belediye eski başkanı Ak Partili Yusuf Tozluklu, kanalizasyon işiyle ilgili olarak basında çıkan '2.9 milyon liralık yolsuzluk' iddialarına cevap verdi. 

Başkan Tozluklu, "Biz belediye meclis kararıyla teknik personelimiz ve araç gerecimiz olmadığı için İller bankasına bu konuda yetki verdik." dedi.

'KENDİ DOĞDUĞUM YERE HİZMET ETMEK AŞKIYLA GELDİM'
Yalova'daki Cezaevi Müdürlüğü görevimi bırakarak 2004 yılında Hasanbeyli'ye geldiğini ve belediye başkanlığı görevine başladığını belirten Yusuf Tozluklu, "Bu bir sevdadır, kendi doğduğum yere hizmet etmek aşkıyla geldim ve halkım gerekli teveccühü gösterdi ve başkan seçti. İlk iki yıl, ilçemizde kanalizasyon olmadığı için fosseptik dediğimiz atıkların bir kısmı direk dereye verilirken bir kısmı da çevreye veriliyordu. Buda yayla kent olan ilçemizde çok ciddi rahatsızlıklar oluşturuyordu.



Zabıtamızı görevlendirerek atıkların fosseptik çukurlarına alınmasını istedik vatandaşlardan. Gelen şikayetleri göz önüne aldığımızda ise 'yerin altını iki metre kazdığımızda su çıkıyor, bu imkanımız yok' denildi. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza 'bunu yer altına alamıyoruz, direk iller bankası ile devreye girip kanalizasyon yaptırmak mecburiyetindeyiz' dedim. Ankara'ya giderek bu konuyla ilgili görüşmeler yaptıktan sonra 2007-2008 yıllarında alan taraması yani fizibilite çalışması yapıldı. Bunun üzerine bir alt yapı oluşturuldu." dedi.

İLLER BANKASINDAN YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI
Belediyenin kanalizasyon alt yapısını yaptırma imkanı ve bilgi birikiminin olmadığını belirterek meclis kararıyla iller bankasına kanalizasyon projesi hazırlatılması içi yetki verdiklerini belirten Tozluklu, "Bu bağlamda iller bankası ilgilenerek ihaleye çıktılar, projemizi hazırladılar ve 2010 yılına kadar bu işlemler bitti. Bu iş için finans kaynak gerekiyordu. Bizim belediye olarak kendi kaynaklarımız düşük olduğu için bunu yapamayacak durumdaydık. İller bankasından yüzde 50 hibe desteği sağlandı ve geri kalanını da belediye meclis kararıyla kredi oluşturun dedik. O konuda kredi oluşturuldu. Projemizde birinci etap ve ikinci etap şeklinde yapılacaktı.

İlk etap acil yerleşim alanlalar ve ikinci etap ise ileriye dönük alanların yapımı şeklinde oluşturuldu. Ve iller bankasından 4 Milyon 600 bin liralık kaynak oluşturuldu.  Biz belediye meclis kararıyla teknik personelimiz ve araç gerecimiz olmadığı için İller bankasına bu konuda yetki verdik. İhale sonucunda yüklenici firma üzerinde kaldı iş ve Karataş firması bu işi yapmak üzere yer teslimi istedi. Yer tespiti yapılarak iş teslimi yapıldı. 10 Haziran'da işe başlanıldı. 2011 yazında çok yoğun bir toz toprak içerisinde kaldık. 730 gün uzun bir süre olduğu için yüklenici firmaya erken bitirilmesi talebinde bulundum ve takviye iş makineleri getirildi. Ana yol üzerindeki ve ara sokaklar da olmak üzere toplam 65 kilometre bir kanalizasyon yapımından bahsediyoruz." dedi.

'HASANBEYLİ'NİN ZARARINI TELAFİ ETSİNLER'
2012 yılın Kasım ayında işin kuralı gereği kanalizasyon işinin teslim alınması gerektiğini vurgulayan Tozluklu, "Çünkü biz işi bitirdik dediler. Teslim alma geçi kabulle yapılır. Bu geçici kabulden sonra iki yıllık bir süre vardır. Bu süre içerisinde eğer bu projede aksaklıklar varsa bozuk arızalar varsa giderilmesi içindir bu süre. 2013'ün 30 Kasımında yerel seçimler sonucunda Alparslan Koca arkadaşımız belediye başkanlığını aldılar. Onun dönemi içerisinde kesin kabul gerçekleştirme durumuna girilmiştir ve diğer aksaklıklarında yapılması için iller bankası diyor ki 'şu işlemleri yapın teslim alayım' diyor.

Bu büyük proje bunları yapmazsanız ben bunu teslim alamam. Hakikaten alınması da mümkün değildir. bu konuda Alparslan beye hak veriyorum ve sonuna kadar da yanındayım. Çünkü benim orada 20 bin nüfusluk proje yapıyorsun, gelen paradan kesinti yapıyorsun ve ben birde bunun üzerine arıza yapacağım, bu olacak değil, yapacaksın. Bu noktadan sonrasını ben bilmiyorum. Ancak benim anladığım kadarıyla Alparslan bey bunu yaptıramamış ve yaptıramayınca da iller bankası görevlilerince teslim alındığı ve kendinin onayı olmadan bu yapıldı demeden şikayet edip müfettiş sonucunda tek tek kontrol ederek bir rapor hazırlamışlar. Bu rapora göre sorumlular şirketse şirket yetkilileri, yada başka her kimse bunlar Hasanbeyli'nin zararını telafi etsinler.

Hadisenin özü bu ve haklıdır, bende bu konuda yanındayım, sonuna kadar arkasındayım. Hasanbeyli'nin bir kuruşunun zayi olmasına hiç birimizin  müsaade etmesi mümkün değildir. Benimde Alparslan beyinde bütün amacı Hasanbeyli'ye hizmettir. Aksaklıklar varsa bu konuda o konuda yüklenici firma bunu karşılamalı. Yada bunu suiistimal edenler varsa rapor nezdinde onların gerekli cevabı işlemi hepimizin talebidir. Hasanbeyli Belediyesi'nin gerek benim dönemimde gerekse benden sonraki dönemde bizim en ufak bir kusurumuz, suiistimal yolsuzluk gibi bir şey aklımızdan dahi geçmemiştir." şeklinde bilgi verdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar