20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

AK Parti Kadın Kolları, şehit aileleri ve gazi yakınları ile buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Kadın Kolları, şehit aileleri ve gazi yakınları ile buluştu
Abone ol
AK Parti Osmaniye İl Kadın Kolları tarafından Şehit Aileleri ve Gazilerin katıldığı toplantı düzenlendi.
AK Parti Osmaniye İl Kadın Kolları tarafından Şehit Aileleri ve Gazilerin katıldığı toplantı düzenlendi.

Toplantıda şehitlerimiz dualarla yad edildi.

Düzenlenen toplantıda ilk olarak Osmaniye Şehitleri Albümü sinevizyon eşliğinde gösterildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem İci, “Bugün siz değerli şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını misafir etmek istedik. Ancak ben inanıyorum ki, şehitlerimiz de bugün bizlerle birlikte. Onları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de sağlıklı ömür diliyorum. Hepiniz hoşgeldiniz” dedi.

Programa katılan AK Parti İl Başkanı Hamza Tor da parti çalışmalarında önemli bir yere sahip olan Kadın Kolları’nın başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, bu tür programların ilerde de devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Toplantının konuğu olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekeriya Pak, şehitlik ve gazilik üzerine konuşma yaptı. Pak, “Bir toprak üzerinde inancımızı tam olarak yaşamak, değerlerimizi tam olarak korumak için mutlaka bir vatanınız olmalı.

Vatanınız yoksa bunları yaşayamazsınız. Vatan bizim için her şeydir. Peki vatan nasıl oluyor, kimler oluşturuyor derseniz, işte burada şehitler ve gaziler devreye giriyor.

Yaşadığımız bu toprakları yani vatanımızı, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Anadolu’muzun her karış toprağında şehit kanı vardır. Tabiki ateş düştüğü yeri yakıyor. Anaların, babaların, kardeşlerin, eşlerin ve evlatların yüreği yanıyor. Ancak yüreğimizdeki iman ve inanç bizi asla yıldırmaz. Sizler de Cenabı Allah’ın değer verdiği, onların Allah katında önemli yerinin olduğunu söylediği şehitlerimizin yakınlarısınız. Bu dünyada en güzel amel de Allah yolunda şehit olmak, gazi olmaktır. Bizleri rahatlatan ve yüreğimizi ferahlatan da bunu bilmemizdir. Neticede; hepimiz O’ndan geldik ve yine O’na döneceğiz. Önemli olan hayırlı ve güzel amellerle O’na gitmektir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Meryem İci, Prof.Dr. Zekeriya Pak’a ziyaretinin anısına Karatepe Kilim Dokuması ve çiçek takdim etti. Şehitleri için okunan Hatim ve Kur’an-ı Kerim’in duasının yapılmasının ardından konuklara yemek ikramı yapıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar