23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5695
EURO34.6997
ALTIN2411.2

Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak
Abone ol
Osmaniye’de yılın “Ahisi” Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Ali Davarcı olarak belirlendi.
Osmaniye’de yılın “Ahisi” Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Ali Davarcı olarak belirlendi.

Geleneksel Ahilik Haftası 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Osmaniye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

Osmaniye Ticaret İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kutlama programı ve Yılın Ahisini seçmek üzere 03.04.2015 tarihinde toplanan Kutlama Komitesince, İlimiz esnaflarından, Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Davarcı Osmaniye ilinin Ahisi olarak belirlendi.

“Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliği” hükümlerine göre 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Osmaniye’de yapılacak "Kutlama Programı" hakkında bilgi veren Osmaniye Ticaret İl Müdür vekili Mustafa Avşar; 11 Mayıs Pazartesi günü saat:09.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile etkinliklerin başlayacağı bildirildi.

Osmaniye’deki Esnaf ve Sanatkar temsilcilerinin Valilik makamı, ardından da Belediye başkanlığı makamının ziyareti ile ilk günkü etkinlik tamamlanmış olacak.

Salı günkü etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda saat: 16.00’da başlayacak. Buradaki programda; Mehmet Takımı ve Folklor gösterileri, Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma ile devam edecek.

Osmaniye Ahisi ve İlimizde Ahilik kültürünün gelişmesine emeği geçen kişilere ödül ve plaketlerinin verilmesinin ardından Osmaniye temalı resim sergisi açılacak, Geleneksel Ahilik pilavının dağıtılması ile o günkü etkinlikler sona erecek.

Çarşamba günkü program Küçük Sanayi sitesinde saat: 11.00’de başlayacak. Buradaki programda; Esnaf temsilcileri tarafından Küçük Sanayi esnaflarına ziyaretler gerçekleşecek, ardından Mehter Takımı gösterileri ve Geleneksel Ahilik pilavının dağıtılması ile etkinlikler sona erecek.

Cuma günkü program ise, Büyük Cami’de Cuma namazı öncesinde mevlit okutulması, namaz sonrasında da Geleneksel Ahilik pilavının dağıtılmasını ile etkinlikler tamamlanmış olacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar