20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ahilik Haftası çeşitli etkinliklere kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahilik Haftası çeşitli etkinliklere kutlanıyor
Abone ol
Geleneksel Ahilik Haftası Osmaniye’de 22-27 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Geleneksel Ahilik Haftası Osmaniye’de 22-27 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kutlama komitesi üyeleri farklı tarihlerde iki kez Vali yardımcısı Yusuf Özdemir başkanlığında Yılın Ahi’sini seçmek üzere toplantı yaptı.


Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir Başkanlığındaki toplantılara; Toplantılara Ticaret İl Müdür V. Mustafa AVŞAR, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet TABUR, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut BAYRAKÇI, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden Gençlik Merkezi Müdürü Dursun KÖROĞLU, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Mahmut GÖK, Ticaret ve Sanayi Odasından Duran DAL, Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin AZİZOĞLU, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet ÇAPAR, Merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. 2. Başkanı Nusret DEMİR, 7 Ocak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Eyüp BÜLBÜL, Cebeli Bereket Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet OKTAN, Ek 2 K.S.S. Yapı Kooperatifi Başkanı Nedim ASLAN, K.S.S. Yapı Kooperatifi Başkanlığından Haki YAZGAN ve Ticaret İl Müdürlüğünden Mühendis Ayhan BOZOK katıldı.


Yapılan toplantılar sonunda Osmaniye’de 2014 yılının Ahi’si tenekeci ustası Hacı Nuh Tüfekçi olarak belirlendi.


Osmaniye’deki Ahilik Haftası etkinlikleri; Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


Esnaf ve Sanatkarlar temsilcilerinden oluşan bir heyet Valilik makamı ve Belediye Başkanlığı makamlarını ziyaret etti.


Osmaniye’deki Ahilik Haftası etkinlikleri bugün saat:16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Mehter Takımı, Halkoyunları ve Davulcuların gösterileriyle başlayacak.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, Osmaniye ilinin Ahisi ve Osmaniye’de Ahilik kültürünün gelişmesine emeği geçen kişilere ödül ve plaketleri verilecek.


Osmaniye’deki geleneksel resim sergisi, Ahilik pilavının dağıtılmasının ardından Sivas Devlet Türk Halk müziği Korosunun ses ve saz sanatçıları tarafından bir konser verilecek.


Çarşamba Günü  etkinlikler ise Kadirli Küçük sanayi Sitesi’nde saat: 11.00’de  başlayacak.


Kadirli ilçesindeki program; Esnaf temsilcileri tarafından Küçük Sanayi Sitesindeki esnaf ziyaretleri, Mehter takımı gösterileri ve Ahilik pilavının dağıtılması şeklinde gerçekleşecek.
Ahilik Haftası kutlamalarının Perşembe günkü programı ise saat: 11.00’de Osmaniye Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretleri, Mehter takımı gösterileri ve Ahilik pilavının dağıtılması şeklinde olacak.


 Ahilik Haftası etkinliklerinin son gününde Büyük Cami’de Cuma namazı sonrası mevlit okutulmasının ardından geleneksel Ahilik pilavının dağıtılması ile program sona erecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar