20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

AGF Yönetim Kurulu Antalya’da Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AGF Yönetim Kurulu Antalya’da Toplandı
Abone ol
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) yılın son Yönetim Kurulu Toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi.
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) yılın son Yönetim Kurulu Toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi.

AGF Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni başkanlığındaki toplantıya yönetim kurulu üyeleri Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ile üye Cemiyetlerden Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop ve Yönetim Kurulu üyesi Adnan Taraşlı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık katıldı.

Toplantının birinci bölümüne katılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ile Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu ve Basın Kartı Komisyonu Üyesi Mustafa Arslan çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

TGK’nın her geçen gün gücüne güç kattığını belirten Sefa Özdemir, “Bu bağlamda AGF’nin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Her yönetim kurulu toplantılarınızı bölgenizdeki başka bir ilde yapmanız, oradaki arkadaşların sorunlarını dinlemeniz ve bizlere iletmenizi çok önemsiyoruz. AGF’nin bu çalışmaları diğer federasyonlarımıza da örnek olmaktadır. TGK olarak bizler Türkiye’nin her ilinde teşkilatlanmış büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde basının sorunlarını dinliyor, çözümü için ne gerekiyorsa yapıyoruz.” dedi.

BİK Yönetim Kurulu ve Basın Kartı Komisyonu Üyesi Mustafa Arslan ise hem Basın İlan Kurumunda, hem de basın kartları komisyonunda yerel basının hak ettiği yeri alması için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını, son zamanlarda ilan yayınlayan ilçe gazetelerinde yaşanan sıkıntıları çözmek için çeşitli alternatifler üretmeye çalıştıklarını belirtti.

AGF’DEN ÜYE DERNEKLERE ÖĞRENCİ BURSU

Antalya IC Otelde yapılan toplantının ikinci bölümünde Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

AGF Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, “Bugün sizleri Antalya’da ağırlamaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Cemiyetimizin ödül töreninde de bizleri yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Federasyonumuz kurulduğu günden itibaren örnek olmuş, her yönetim kurulu toplantısını üye cemiyetlerimizin ev sahipliğinde başka bir ilimizde yapmamız, oradaki meslektaşlarımızla kucaklaşmamız çok önemli.” dedi.

AGF’nin yaptığı ve yapacağı çalışmalarının değerlendirildiği Yönetim Kurulu Toplantısında bölgedeki cemiyet üyelerinden üniversitede öğrencisi okuyan ve maddi durumu iyi olmayan bir üyenin çocuğuna aylık burs verme kararı alındı. Burslar 1 Ocak 2016’da başlayacak. İlerleyen dönemlerde burs sayısı artacak.

AKDENİZ BÖLGESİNDE YILIN GAZETECİLERİ SEÇİLECEK

Toplantıda ayrıca Akdeniz Bölgesinde “Yılın Gazetecileri” yarışması yapılması da karara bağlandı. Çeşitli dallarda yapılacak yarışmada 2016 yılındaki eserler değerlendirilecek. Yarışma ile ilgili şartlar ve duyurular Ocak 2016’dan sonra bölgedeki basın mensuplarına duyurulacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar