25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

AGF 2. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AGF 2. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Abone ol
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC)’nin de kurucuları arasında yer aldığı Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 2. Olağan Genel Kurulu Antalya Aska Lara Resort Otel’de yapıldı. AGC’den 4 kişi yönetim ve diğer kurullarda görev aldı.
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC)’nin de kurucuları arasında yer aldığı Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 2. Olağan Genel Kurulu Antalya Aska Lara Resort Otel’de yapıldı. AGC’den 4 kişi yönetim ve diğer kurullarda görev aldı.

Tek liste ile yapılan genel kurulda mevcut başkan Mevlüt Yeni oy birliği ile yeniden genel başkan seçildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda TGK Teşkilatlanma Başkanı Sefa Özdemir başkan yardımcısı, Ali Cihangir ve Dursun Gündoğdu ise kâtip üye olarak görev yaptı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan genel kurul, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunması ile devam etti. Her iki raporda delegeler tarafından oy birliği ile ibra edildi. Divana sunulan tüzük değişikliği önerisi, gündeme alınarak değişiklik maddeleri tek tek oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Divan Başkanı Nuri Kolaylı, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek toplantıya katılan delegelere teşekkür etti. Tek liste ile yapılan seçimde Mevlüt Yeni, yeniden Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı seçildi.

Genel kurul üyelerine hitap eden AGF Başkanı Yeni, gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı delegelere teşekkür etti.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Yeni, “15 Temmuz hain girişimi sonrasında terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın birlikte hareket ettikleri gün yüzüne çıktı. Bugün ülkemizde intihar eylemleriyle ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Ama halkımız 15 Temmuz’da olduğu gibi bu oyuna gelmeyecektir. Bizlerde basın kuruluşları olarak bunların hainliklerini her fırsatta yayın kuruluşlarımızda işleyerek vatanın bütünlüğü ve demokrasimizin devamı için gayret göstermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

15 Temmuz’da basının zor bir sınav verdiğini de belirten Yeni, yabancı basına darbenin iyi bir şekilde anlatılması için çeşitli faaliyetler yapacaklarını da söyledi.

Mevlüt Yeni başkanlığındaki Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu asil üyeleri Abid Vanlı, Ahmet Duran Yenigün, Şevket Karahan, Ahmet Yetişen, Ali Cihangir, Adnan Taraşlı, Ali Buldu ve Rasim Gündüz’den oluştu. AGF Denetleme Kuruluna Mahir Ömer Cantorun, Alaattin Özuzun ve Dursun Gündoğdu seçildiler. Disiplin Kurulunda ise Ercan Taraşlı, Faruk Aktemur ve Lutfi Taner Deniz yer aldı.
AGF’nin Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üst kurul delegelerinde ise; Mevlüt Yeni, Abid Vanlı, Ahmet Duran Yenigün, Şevket Karahan, Ahmet Yetişen, Ali Cihangir, Adnan Taraşlı, Ercan Taraşlı, Bostan Yılmaz, Dursun Gündoğdu, Alaattin Özuzun, Rasim Gündüz, Ali Buldu, Mahir Ömer Cantorun, M.Hanifi Temizyürek, Şükrü Tozluklu, Ömer Kösebalaban, Nasuh Özkan yer aldılar.

AGC’DEN 4 ÜYE AGF’DE

Akdeniz Gazeteciler Federasyonunun yeni yönetiminde AGC Başkanı Ali Cihangir yeniden Genel Başkan yardımcısı seçilirken, Mahir Ömer Cantorun denetleme kurulu asil, Lutfi Taner Deniz disiplin kurulu asil ve Şükrü Tozluklu ise TGK üst kurul delegeliğinde asil üye listesinde yer aldılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar