24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5683
EURO34.9203
ALTIN2436.2

AFAD ekibinin tatbikatı nefes kesti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFAD ekibinin tatbikatı nefes kesti!
Abone ol
Osmaniye’nin Fakıuşağı mahallesinde, kaza ve yangın tatbikatı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.
Osmaniye’nin Fakıuşağı mahallesinde, kaza ve yangın tatbikatı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Osmaniye Müdürlüğü koordinasyonunda Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE, 112 Acil Hizmetleri ve Osmaniye Belediyesi itfaiye ekiplerinin de katıldığı acil müdahale ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.



Osmaniye merkez Fakıuşağı mahallesi’ndeki İtfaiye Müdürlüğü yakınlarındaki boş arazide tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikatın gerçekleşmesindeki senaryo gereği, 112 Çağrı Merkezine trafik kazası olduğu yönünde ihbarda bulunuldu. Olay yerine gönderilen ekipler tarafından kaza geçiren aracın birinde sıkışma diğerinde ise yangın olduğu yönünde bilgi verildi.

Kaza yerinden alınan bilgilerin ardından itfaiye ve UMKE ekibi ile iletişime geçildi.

Olay yeri arama kurtarma ekibi tarafından alınan önlemlerin ardından kaza yerine  gelen UMKE ekibi ilk olarak araçta sıkışan yaralının durumunu kontrol ederek gerekli müdahaleyi yaptı.



Daha sonra itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu araç içerisinde sıkışan yaralı çıkartılarak 112 sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza sonucu yanan araca itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü.

Tatbikatın devamında trafik polislerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve kazaya sebebiyet veren bir araçta niteliği belli olmayan kimyasal bir maddeye rastlandı.

AFAD Arama Kurtarma ekibine bağlı KBRN personelleri aracın durdurulduğu alana giderek özel kıyafetlerle araç ve çevresinde geniş önlemler alındı.

Araç içerisinde yapılan incelemeler sonucunda kutu içerisinde niteliği belli olmayan kimyasal madde bulundu.

Ekip tarafından gerekli önlemler alındıktan sonra araçtaki tehlikeli kimyasal madde alınarak güvenli bir şekilde gerekli incelemeler yapılmak üzere TAEK'e gönderildi.



Araca ve kimyasal maddeye müdahale eden ekipler, alan dışında ilaçlı su ile yıkandı. Daha sonra itfaiye ekipleri tarafından kimyasal madde bulunan araç ve çevresi ilaçlı su ile yıkandı.

Tatbikatın ardından açıklama yapan AFAD Osmaniye İl Müdür yardımcısı Faruk Gök; 28 Şubat Sivil Savunma günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tatbikat gerçekleştirdiklerini belirterek; "Tatbikatımızın amacı, olması muhtemel bir deprem, kaza, yangın olması durumunda arkadaşlarımızın olaya müdahale şeklini burada yapmaya çalıştık. bu olayda arkadaşlarımızın başarılı bir çalışma çıkarmışlardır, ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar