29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7

“Adalet ve Hukuk” kavramlarına değindi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Adalet ve Hukuk” kavramlarına değindi!
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, 490 Sıra Sayılı Kanun Tasarı üzerinde MHP grubu adına konuştu.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy, 490 Sıra Sayılı Kanun Tasarı üzerinde MHP grubu adına konuştu.

Ersoy, konuşmasında “adalet” ve “hukuk” kavramlarına değindi.

Hukuk, adalet, kanun, vicdan birbirini tamamlayan unsurlardır diyen Ersoy, hukuk alanında alınan kararların bazen vicdanlarda yer bulmadığına ve bu nedenle de “adalet”li olmadığına değindi.

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ege Üniversitesi başkanı şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu 20 Şubat 2015 tarihinde öğrenim gördüğü üniversite kampüsü içerisinde saldırıya uğramış ve kurtarılamamıştı.

Ülkücü camiada derin bir üzüntüye sebebiyet veren olay ile ilgili olarak devam eden uzun mahkeme süreci dün itibariyle sonuçlanmış ve katil zanlısı ağırlaştırılmış müebbete mahkûm edilmişti.

Söz konusu olayı hatırlatan Ersoy, üniversitelerin terör sempatizanı gruplardan bir an önce temizlenmesi gerektiğini belirterek Ülkücü camiada uzun süren “adalet” bekleyişinin sonucunda çıkan kararın bir nebze olsun vicdanlardaki acıyı hafiflettiğini, bu nedenle kamu vicdanında adaletin hızlı tecelli etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Terör sempatizanlarının, en insani hak olan eğitim hakkından yararlanmaya çalışan vatan ve millet sevdalısı gençlere saldırılarının medyada “karşıt görüşlü öğrenciler” olarak verilmesini eleştiren Ersoy, devletin mahkemesi kararını vermiş, sanığın terörist olduğunu ilan etmiştir diyerek artık benzer haberlerin “Karşıt Görüşlü” öğrenciler yerine “Teröristler ile Vatan Millet Sevdalısı Türk Milliyetçileri” olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Ersoy, teröristler tarafından kaçırılıp birkaç gün sonra Munzur Çayında öldürülmüş olarak bulunan şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ı hatırlatarak Munzur Çayını şehit öğretmenin kanıyla sulayan hainlere “haktır, hukuktur” diyerek yaşam hakkı mı tanınacak diye sordu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olarak çeşitli insan hakkı ihlallerinin dillendirilmesi sonucunda komisyonun hemen ilgili alanlara inceleme gezisi yaptığını belirten Ersoy, komisyona getirdiği önerisinin kabul edilmesiyle GATA ve Bilkent’teki rehabilitasyon merkezlerinde gazilerle bir araya geldiklerini, bu konuda sözde insan hakları savunucularının bir cümle etmediklerini fakat komisyon olarak şehit yakınları ve gaziler için ellerinden geleni yapacaklarını, yeni çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi.

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi mecliste olan milletvekillerinden birisi olarak meclisi bombalayan, milli iradenin tepesine bomba atan, Gölbaşı Özel Harekât polislerinin üzerine bomba atan sadece bir yerde 49 özel harekâtçımızı şehit eden pilotun hukuksal olarak alacağı en ağır cezanın bile vicdanları rahatlatmayacağını söyledi.

Bu nedenle “hukuk” ve “adalet” kavramlarının aynı anlamı taşımadığını belirten Ersoy, yüzlerce vatan evladını şehit edenlerin, onlara yardım ve yataklık yapanların İngilizce “Kahraman” yazılı tişörtlerle şov yapmalarına, milletle dalga geçmelerine seyirci kalınmaması gerektiğini, terör suçlularının cezaları konusunda kamu vicdanının da hesaba katılması gerektiğini vurguladı.

Kamu vicdanında “adalet” duygusunun sarsılmasının toplumsal düzenin sarsılmasına sebebiyet vereceğini söyleyen Ersoy, terör suçluları hakkında bir an önce ivedilikle kararlar alınması gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar