28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

“Açık kapı projesi” bilgilendirme toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Açık kapı projesi” bilgilendirme toplantısı
Abone ol
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan 'Açık Kapı Projesi' bilgilendirme toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan 'Açık Kapı Projesi' bilgilendirme toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı. 

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Coşkun’un yanı sıra Belediye BaşkanıKadir Kara, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, kurum yetkilisi şube müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.

Toplantının başında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Açık Kapı Projesi; devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmak, vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan bir projedir.

Bu proje ile vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretilmesi, güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurulması, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini sağlamak, hizmetlerde vatandaş memnuniyetinin artırılması, toplumda kamu hizmetlerini sunanlarla vatandaşlar arasındaki karşılıklı iletişim ve güvenin artırılması, vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılması, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretilmesi amaçlanmaktadır.

Vatandaşlarımız, Valiliklerde bulunan Açık Kapı Bürolarına giderek veya internet üzerinden online olarak ya da yakında hizmete geçecek olan mobil uygulama yoluyla başvuru yapabileceklerdir. Başvuru yapıldığı anda başvuru sahibine sms yoluyla bir başvuru numarası gönderilecek, başvuru elektronik sisteme kaydedilecek sonrasında başvuru sahibi başvuru durumunu online olarak takip edebilecektir. Oluşturulan başvurular konusuna göre ayrıştırılarak ilgili kuruma yönlendirilip 7 gün içinde olumlu ya da olumsuz cevaplanması sağlanacaktır. Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle gerekirse arkadaşlarımız bire bir iletişime geçeceklerdir.

Bakanlık Merkezinden de illerimize yapılan tüm başvuru süreçlerinin görülebilmesi, sorun alanlarının tespit edilerek hem yerel hem de merkezi düzeyde bu alana ilişkin yönetim politikaları ve hizmet sunum tekniklerinin geliştirilmesi de bu proje ile amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Vali Coşkun konuşmasının son bölümünde projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde kamu kurum müdürlerinin katkısının önemli olduğunu vurgulayarak, kurumlarda yetkili şube müdürlerinin kurumlara yönlendirilen vatandaş taleplerini takip edeceklerini ve 7 gün içerisinde başvuruların cevaplanacağını kaydetti. 

Vali Coşkun’un konuşmasının ardından Açık Kapı Koordinatörü İl Planlama UzmanıBayram İnce tarafından ‘Açık Kapı Projesi’  tanıtım sunumu ve Açık Kapı Personeli Duygu Topalhan tarafından ise Açık Kapı sisteminin kullanımı ile ilgili iş ve işlemlerin anlatıldığı sunum yapıldı.

Toplantının ardından Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, Valilik Binası giriş katında oluşturulan Açık Kapı bürosunu ziyaret ettiler.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar