20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Abdurrahman Dilipak: Mursi'yi asmak isteyenler Türkiye'de planlar yapmakta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdurrahman Dilipak: Mursi'yi asmak isteyenler Türkiye'de planlar yapmakta
Abone ol
GAZETECİ Yazar Abdurrahan Dilipak, Mısır'da askeri darbeyle indirilen Muhammed Mursi'yi asmak isteyenlerin Türkiye'de de planlar yapmakta olduğunu söyledi.
GAZETECİ Yazar Abdurrahan Dilipak, Mısır'da askeri darbeyle indirilen Muhammed Mursi'yi asmak isteyenlerin Türkiye'de de planlar yapmakta olduğunu söyledi.


Osmaniye'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek, Mısır'da darbe hükümeti tarafından verilen 529 kişinin idam kararı protesto edildi.


Türkiye'de iktidarı devirmek isteyenlerin aynı zamanda Mursi'yi asmak isteyenler olduğunu ifade ederek, "Bizim manevi sorumluluğumuz devam ediyor. Bugün burada gerçekleşen protesto eylemi ümmettin vahdeti ve evrensel sorumluluğu açısından, 'Biz buradayız ve bu zulümlere karşı bir ümmet olarak hep birlikte hayır diyoruz diyen bir anlayışın açık ifadesidir. Biz Hindistan'da, Pakistan'da cemaati İslami'yiz, biz Mısır'da İman'ı Müslüm'iyiz, biz burada Türkiye Müslümanlarıyız, işte biz tek bir ümmetiz. Birimize yapılan bir haksızlık hepimize yöneltilen bir tehdittir.


Geçen sene 13 Aralık 2013'te Abdulkadir Molla'yı idam ettiler. Bugün Mursi'yi idam etmek isteyenler  Abdulkadir Molla'yı idam edenlerin zihniyeti kesindir. Bugün Türkiye Hükümetine karşı terör yada düşmanca planlarla iktidarı devirme planı yapanlar aynı zamanda Mursi'yi asmak isteyenlerdir. Bizim dostlarımız ve düşmanlarımız aynıdır. Herhangi bir İslam coğrafyasında Müslümanlara düşmanlık yapanlar yada Müslümanların yanlarında duranlar saflarını belirlediler. Eğer biz geri adım atacak olursak, Suriyelerin başına gelenler bizimde başımıza gelir.


Eğer biz geri adım atacak olursak, yada gücünüzü kaybedecek olursanız Mursi'yi asarlar, Mursi'yi asmak isteyenlerde Türkiye'de planlar yapmaktalar. onun için biz bu işi ötekilerin meselesi değil kendi öz meselemiz olarak görmemiz gerekiyor. Bugün sadece Mısır'daki idamlara karşı çıkmak için bir araya gelmedik, biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Hiç bir Müslüman dünyada olan biteni görmezden, duymazdan, bilmezden hakkına sahip değildir. Haksızlık kimden gelirse gelsin mazluma karşı zalimin karşısında olacağız." dedi.


Daha sonra Sivil Toplum Kuruluları temsilcileri adına Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mücahit Çelik basın açıklaması yaptı. Çelik şöyle konuştu: "Suriye'de bir zalim kendi halkını katlediyor.Mısır'da bir hainin yaptığı katliamlara hukuki kılıf bulma adına bu güne kadar katlettiği insanlar yetmemiş gibi yüzlerce insanı idama mahkûm ediyor. Oysa
Mısır halkı yapılan seçimde yüzde 52 gibi bir çoğunlukla Muhammed Mursi'yi Cumhurbaşkanı seçmişti. Buna sadece bir buçuk yıl dayanabilen batı uşakları, 3 Temmuz 2013 de askeri bir darbe ile meşru hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı gayri meşru bir şekilde zorbalıkla görevden uzaklaştırmış ve Mursi'yi tutuklamıştır. Hukuk; hakkın ve haklının yanında olacağına, zalimin elinde bir zulüm oyuncağı haline gelmiş, halkın iradesine karşı darbe yapanları, sokaklarda masum halkı katledenleri yargılayacağı yerde, meşru Cumhurbaşkanı Mursi ile cuntaya direnen Mısır halkını yargılamaya başlamıştır. Sokaklarda alenen yaptığı katliamların üzerini örtmeye çalışan darbeciler, bir hukuk tiyatrosu kurarak bugün Mısır'da 529 darbe karşıtına idam cezası verebilmiştir. Yapılan yargılamalar tam manasıyla bir maskaralıktır."


Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar