28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

AB delegasyonu, Osmaniye'de ki çadır kenti ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AB delegasyonu, Osmaniye'de ki çadır kenti ziyaret etti
Abone ol
Avrupa Birliği (AB) Delegasyon yetkililerinden oluşan bir heyet, Türkmen kökenli Suriyeli sığınmacıların kaldığı Osmaniye Konaklama Tesislerini ziyaret etti.
Avrupa Birliği (AB) Delegasyon yetkililerinden oluşan bir heyet, Türkmen kökenli Suriyeli sığınmacıların kaldığı Osmaniye Konaklama Tesislerini ziyaret etti.

AB Bölgesel Güven Fonu çerçevesinde gerçekleştirilen saha ziyaretine, Avrupa Birliği (AB) Ankara Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Temsilcisi Jean Yves Lequime, Avrupa Birliği Güven Fonu (EUTF) Başkanı Nadim Karkutli, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Philippe Duamalle, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.



Osmaniye Vali Yardımcısı ve Merkez Yöneticisi Muammer Balcı ve Suriyeli çocukların sunduğu çiçeklerle karşılanan heyet daha sonra Suriyeli öğrencilerin halkoyunları gösterisini izledi.

Kampta kalan Suriyeli ailelerle ilgili fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, çadır kent hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı çadır kentteki okul, sosyal tesis ve markette inceleme yapan heyet, çadır kentte bulunan halı sahada Suriyeli gençler arasında oynanan futbol turnuvasını izledi.



Vali Yardımcısı ve Merkez Yöneticisi Muammer Balcı, Suriye'den gelen misafirlere katkı sunan kuruluşların yerelde yaşayanları yerinde görmek için geldiklerini belirterek, "Burada açtığımız halı sahada iki ayrı ilden gelecek çocuklar arsındaki maçı izlemekti asıl amaç ama diğer ilden gelecek olan takım gelmedi. Yine burada bir futbol karşılaşması olacak ve sahayı görmek için geldiler.



Gelenler arasından AB ve BM'nin çeşitli kuruluşlarından UNİCEF ve Dünya Gıda Programı gibi çeşitli kuruluşlar var, iki tane büyükelçimiz var. Yüzlerindeki işaretlere bakılırsa kampla ilgili olarak memnun olduklarını düşünüyorum.  Sahip olduğumuz dini inanç ve toplumsal değerler bize yardım için gelen sığınan insanlara uluslararası literatürde karşılığı 'mülteci' olmasına rağmen biz gelenlerimize 'misafir' deriz. Onlar bizim misafirlerimizdir. Daha önce karşı çıkmalarına rağmen artık misafir diyerek ifade etmemizden de gelenler hoşnut oluyorlar" dedi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar