28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

AB Bakanı Çelik Osmaniye’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AB Bakanı Çelik Osmaniye’de
Abone ol
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Osmaniye Valiliği'ni ziyaret etti.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Osmaniye Valiliği'ni ziyaret etti.

Osmaniye’yi ziyaret eden Bakan Çelik Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Valilik Şeref Defterini imzalayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik burada yaptığı konuşmada, "Bugün Sayın Valimizi ziyaret ediyoruz. Kendisi önceden beri tanıdığımız, Devletimizin çok başarılı işlerine imza atan bir bürokratıdır. Osmaniye'ye geldiğinden beri de son derece önemli çalışmalar ortaya koyuyor Osmaniye'miz için. Osmaniye Çukurova Havzamızın merkezlerinden bir tanesi. Burada çok değerli yöneticilerimiz var milletvekili arkadaşlarımız var" dedi.

Ülkenin yeni bir sürece girdiğini belirten Bakan Çelik, "Bugün Yüksek Seçim Kurulu halk oylamasının tarihini 16 Nisan olarak açıkladı. Türkiye, yaklaşık 200 yıldır sistem tartışmaları ile meşgul. 12 Eylül'den sonra da bu tartışmalar devam etti ve sivil iradenin neden anayasa yapamadığı eleştirisi yapıldı. 2011 yılından sonra, biliyorsunuz, anayasa çalışması yapıldı ama başarıya ulaşamadı. İlk defa şimdi Meclis'ten böyle bir irade çıktı. 16 Nisan'da iradenin gerçek sahibine, milletimize başvuracağız. Her zaman olduğu gibi milletimiz ne derse o olacak" diye konuştu.

Osmaniye'nin pek çok açıdan kalkınan ve gelişen bir il olduğunu belirten Bakan Ömer Çelik, "Adana ve Osmaniye, terörle mücadelede en çok şehit veren illerimizin başında geliyor. Bugün de El Bab'da şehit düşen Emre Mücahit Topal kardeşimizi Adana'da toprağa verdik. Bu vesile ile Çukurova'nın, Osmaniye'nin bütün şehitlerine rahmet diliyorum" dedi.

Bakan Ömer Çelik, Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu'na değerli misafirperverlikleri için teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Vali Kerem Al, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik'e Osmaniye'yi ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, kendisini Osmaniye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.  

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik, ziyaretinin ardından, Cebelibereket Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına  katılmak üzere Osmaniye Valiliğinden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar