20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

8'inci Tirşik Festivali Osmaniye'de yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
8'inci Tirşik Festivali Osmaniye'de yapıldı
Abone ol
Osmaniye'de Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Tirşik Festivali'nin bu sene 8'incisi düzenlendi.

Osmaniye'de Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Tirşik Festivali'nin bu sene 8'incisi düzenlendi.

Festivalde binlerce kişiye Tirşik çorbası, bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi. Kapalı Salı Pazarı'nda düzenlenen festival Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ardından, Emekli İmam Hatip Mehmet Ak tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.



Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Temiz, açılış konuşmasında, Afrin'de Milletin bekası için mücadele ederken şehitlerin olması nedeniyle Festivalin Müzik eğlence bölümünün iptal edildiğini, yerine Yasini-şerifler okutulmasına karar verdiklerini söyledi.





Başkan Temiz,  "Bugün burası sadece bir geleneğin devam ettirildiği bir festival alanı değildir. Aynı sofranın etrafında bir olan, iri olan, diri olan necip bir milletin sofrasıdır bu sofra. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Biz bu sofrada nasıl ekmeği paylaşıyorsak acımızı, kederimizi ve sevincimizi de paylaşırız. Bizler uğrunda can vermediğimiz toprağı vatan, alın teri dökmediğimiz yemeği aş saymayız. Yıllardır süregelen, emek emek pişirilen, kaşık kaşık yenilen ve halk arasında 'Andırın Doktoru' diye bilinen sofralarımızın zahmetli yemeği tirşik, bugün burada afiyetle yenilecek ve aile olma kültürümüze katkı sağlayacaktır.



Memleketimizi başsız, soframızı aşsız, arkamızı gardaşsız bırakma Allah’ım diyorum. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde festivalimiz daha bir anlam kazanmıştır. İçte ve dışta vatanımızı bölmek, milletimizi parçalamak, birliğimizi bozmak isteyen hainlere fırsat vermeyeceğiz. Rabbim kahraman Mehmetçiğimize, jandarmamıza, polisimize, güvenlik güçlerimize, güç kuvvet versin. Vatanımızı bölmek isteyen hainlere, canilere fırsat vermesin. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin." dedi.



Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP Milletvekili Ruhi Ersoy, Ak Parti milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Dr. Suat Önal'da ülkenin içinde bulunduğu sürece değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Tirşik Ağası seçiminde iş adamı Bahtiyar Nacar, 8'inci Tirşik Festivali’nin de ağası oldu.



Nacar ve festivale emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Ardından da konuklara tirşik, bulgur pilavı ve tatlı ikramı yapıldı.






 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar