25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.6161
EURO35.0496
ALTIN2430.3

70 Yaşında Sınava Girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
70 Yaşında Sınava Girdi
Abone ol
Kadirli ilçesinde Zinde Gençlik Derneği ve Son Peygamber Platformunun birlikte düzenlediği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet tarafından desteklenen Sevgi Derneği ve Kadirli gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün birlikte organize ettiği Ufka Yolculuk kitap okuma yarışmalarının 3.’sü olan İdeal İnsan Son Peygamber (SAV)nin hayatı konulu yarışma dünya genelinde olduğu gibi Kadirli ve Sumbas’ta da büyük ilgi gördü.
Kadirli ilçesinde Zinde Gençlik Derneği ve Son Peygamber Platformunun birlikte düzenlediği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet tarafından desteklenen Sevgi Derneği ve Kadirli gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün birlikte organize ettiği Ufka Yolculuk kitap okuma yarışmalarının 3.’sü olan İdeal İnsan Son Peygamber (SAV)nin hayatı konulu yarışma  dünya genelinde olduğu gibi Kadirli  ve Sumbas’ta da büyük ilgi gördü.

Kadirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan yarışmaya katılım büyük olurken yarışmacılar arasındaki 70 yaşlarındaki Elif Yılmaz, yarışmaya katılarak günümüz gençlerine örnek olacak bir aktiviteye imza attı.

Geçtiğimiz yıllarda okuma yazmayı öğrendiğini belirten Elif Yılmaz, Yarışma Kitabı olan Kur’an-ı Kerime göre peygamberler ve tevhid mücadelesi kitabını okuyarak yarışmaya hazırlandığını ve konulara hakim olduğunu belirtti.

Elif Yılmaz,  “Allah’a çok şükür gözlerim görüyor ve okuyorum. Sevgili Peygamberimizin hayatını okumayı nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum. Elhamdulillah yarışmaya hazırım. Rabbim nasip ederse umre ödülünü alacağıma inanıyorum. Gençlerimize sesleniyorum kitap okusunlar, dinlerini öğrensinler. Faydalı ilimler öğrensinler. Okumak beni dinlendiriyor” dedi.

Yarışma Koordinatörü Muharrem Gökkaya’da yarışmaya Kadirli’den 600 civarında kayıt yapıldığını kayıt yaptıranların büyük çoğunluğunun yarışmaya katıldığını belirterek yarışmaya gösterilen ilgi dolayısıyla teşekkür etti.

Sevgi Derneği Başkanı İbrahim Ethem Kundakcı’da yaptığı açıklamada, Sevgi derneği olarak üyesi olduğumuz son peygamber platformu ve Zinde Gençlik Derneği’nin organize ettiği yarışmanın Kadirli ve Sumbas ilçelerinin organizesini kendilerinin yaptığını Katılımın çok güzel olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek; “Kadirli ve Sumbas Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Kadirli Müftülüğümüze, Organizasyonda görev alan Kadirli ve Sumbas’ta görev yapan eğitimcilere teşekkür ediyorum. Ufka yolculuk yarışmasının ilkinde Ömer Nasuhi Bilmen Hocanın ilmihalini, ikincisinde Kur’an-ı Kerim Meali’ni yarışma konusu yaptık bu yılda peygamberimizin hayatını insanlar okudu. Bir kelime dahi öğrenildiyse bunun mutluluğu yeter de artar bile herkese teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar