25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5793
EURO35.035
ALTIN2429.9

7 Ayda 3 bin 350 kişi iş sahibi oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 Ayda 3 bin 350 kişi iş sahibi oldu!
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) sayesinde 7 Ayda 3 bin 350 kişi iş sahibi oldu.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ( İŞKUR ) sayesinde 7 Ayda 3 bin 350 kişi iş sahibi oldu.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, 2017 Yılı Ocak ayından itibaren bu güne kadar gerçekleştirilmiş olan işe yerleştirme, düzenlenen kurs, işsizlik ödeneği ve benzerleri ile ilgili verileri açıkladı.

Müdür Altunkaynak, "İl Müdürlüğümüz bütün çalışan personelleri ve yöneticileri ile Osmaniye il ve ilçe halkına, küçük ölçekli büyük ölçekli işyerlerine, resmi kurumlara, organize sanayi bölgesindeki işyerlerine, kısacası bütün kesimlere hitap eden köklü bir kurumdur. En yüksek yöneticiden en alt çalışana kadar işsizlik ile mücadeleyi hedef edinmiş ve bu ilke doğrultusunda elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret eden çalışanlara sahiptir.

Bu gayretlerimiz neticesinde Osmaniye genelinde işsizliğin azalması, işverenlerin çalışan sayılarının artırılması, resmi kurumlar ile meslek edindirme kurslarının düzenlenmeleri, resmi kurumlarda toplum yararına program ile personel çalıştırılması, yeni işyeri açacak olan kişiler için girişimcilik eğitimi programı ve öncelikli olarak işe yerleştirme faaliyetlerini gerçekleştirdik." dedi. 

Osmaniye İŞKUR olarak 2017 Yılı Ocak Ayından bu güne kadar yapılan faaliyetler hakkında rakamsal bilgiler veren Altunkaynak şöyle dedi: "81 adet meslek edindirme kursu düzenleyerek bin 357 vatandaşlarımıza becerileri doğrultusunda nitelik kazandırdık ve bu nitelikleri doğrultusunda iş bulmalarını sağladık.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlükleri, Belediyeler, Müftülükler, Özel İdareler gibi resmi kurumlarda çeşitli mesleklerde bin 528 personelin çalışmasına imkân verdik. Toplamda 538 kişinin katılım sağladığı 23 tane girişimcilik eğitimleri düzenleyerek yeni iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın projelerinin hazırlamalarına yönelik eğitimi sağladık.  

Özel işyerleri ile yaptığımız İşbaşı Eğitim Programı ile bin 822 kişinin iş sahibi olmasını gerçekleştirdik. İl Müdürlüğümüze işsizlik maaşı başvurusunda bulunan 4 bin 786 kişiden 2 bin 293 hak eden kişilere işsizlik ödeneği almalarını sağladık. Bütün bu programlar haricinde özel işyerlerine 2 bin 667 kişinin doğrudan istihdamını sağladık.

Bu süre içerisinde kurumumuza toplam 27 bin 786 iş arama başvurusunda bulunulmuştur. Ayrıca 7 bin  9784 açık iş ilanı yapılmış, İş ve Meslek Danışmanı personeller tarafından 34 bin 269 bireysel görüşme ve 4 bin 707 işyeri ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz çalışmalarımızın ve faaliyetlerimizin neticesi olarak rakamlardan da anlaşıldığı üzere olumlu sonuçlarını görmekteyiz. Bu olumlu sonuçların artarak devam etmesi için elimizden gelen bütün imkânları ve gayretleri sonuna kadar kullanacağız."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar