25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5185
EURO34.9963
ALTIN2433.1

600 yataklı hastane projesi tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
600 yataklı hastane projesi tanıtıldı
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kente yapılması planlanan 600 yataklı hastane projesiyle ilgili bilgi verdi.

Osmaniyeİl Sağlık MüdürüDr. Hasan Öznavruz, kente yapılması planlanan 600 yataklı hastaneprojesiyle ilgili bilgi verdi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Öznavruz, proje sürecinin tamamlandığını, 2018'in üçüncü çeyreğinde ihalesi ve temel atma töreninin yapılmasının planlandığını kaydetti. 

Geçtiğimiz yıl sözleşmesi imzalanan ve aynı yıl içerisinde proje çalışmalarına başlanılan yeni hastane yapımıyla ilgili detaylı bilgi veren Öznavruz, "Projeden sonra yapım ihalesi süreci başlayacaktır.



İlimizde yapılacak olan 600 Yataklı 800 Yatak kapasiteli Devlet Hastanesinin, 132 bin 156 metre kare Kapalı alanı, 23 bin 398 metrekare kapalı otopark ve 27 bin 175 metrekare oturum alanı olacaktır.

600 Yataklı Devlet Hastanesi Projesinde 4 Lokal, 1 Sezeryan, 19 Genel Ameliyathane ile toplamda 24  ameliyathane mevcuttur.

Ayrıca projede, 2 adet kurşunlu anjiyografi salonu, 30 yataklı palyatif  bakım merkezimiz, 12 yataklı  sancı-doğum-lohusa (SDL) odası, 6 oda tek kişilik enfeksiyon odası, 6 oda tek kişilik kemoterapi odası, 5 oda tek kişilik yanık tedavi odası, acil hasta servis kliniği 8 odası tek, 2 odası çift kişilik, Hasta Mahkum odası tek kişilik 8 oda olarak planlanmıştır." dedi. 



Toplantıya katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise hastane yerinin askeri alan olmasından dolayı projenin başlamasında gecikme yaşandığını, sorunların aşıldığını ve en kısa sürede temelinin atılmasının planlandığını ifade etti.

Durmuşoğlu, "Sağlıkla ilgili inşallah Osmaniye'mizin bundan sonra sorunu olmayacak."dedi.

Milletvekili Dr. Suat Önal ise hastane yatırımının bu aşamalara gelmesinde emekleri olan Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere herkese teşekkür etti. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar