24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.567
EURO34.8627
ALTIN2430.7

6. Tirşik Şöleni düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6. Tirşik Şöleni düzenlendi
Abone ol
Osmaniye’deki Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Tirşik Şöleni’nin 6.’sı etkinlikler ile yapıldı.
Osmaniye’deki Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Tirşik Şöleni’nin 6.’sı etkinlikler ile yapıldı.

Kapalı Salı Semt Pazarı’nda düzenlenen, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Dernek Başkanı Yunus Temiz yaptığı açılış konuşmasında, geleneksel olarak düzenlenen Tirşik Festivali’nin 6.’sını düzenlediklerini belirterek, etkinliğe destek veren ve etkinliğe katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında ülkemizde yaşanan terör olaylarına değindi. Konuşmasında milli birlik ve beraberlik mesajı veren Kara, terör odaklarının hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını söyledi. Bu arada sık sık gündeme gelen Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinin Osmaniye’ye bağlanması konusuna da değinen Başkan Kadir Kara, “Biliyorsunuz Anne tarafından ben de Andırınlı’yım. Yıllardır beklediğimiz bir özlem var. O özlem de Andırın’ın bir an önce Osmaniye’ye bağlanması, Osmaniye’nin ilçesi olmasıdır. Bu beklentinin karşılanması noktasında saygıdeğer vekillerimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gereken her türlü desteği en üst düzeyde yaptıklarına ve yapacaklarına olan inancım tamdır” dedi.

Annesinin kendisine devamlı olarak “Oğlum, bu Andırın Osmaniye’ye ne zaman bağlanacak? Andırın’ı Osmaniye’ye bağlayamayacaksan niye Belediye Başkanı oldun?” dediğini belirten Kara, “Ben de anneme diyorum ki; Ben değerli vekillerime güveniyorum. İnşallah onlar bu mücadeleyi verecekler ve Andırın Osmaniye’mize bağlanacak. Ben de Belediye Başkanı olarak eğer bu konuda üzerime yük düşüyorsa bütün Andırınlıları ve Osmaniyelileri Ankara’ya götürmek gerekiyorsa hepsini Ankara’ya götürmeye hazırım” diye konuştu.

Etkinliğe katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise Başkan Kadir Kara’nın ardından yaptığı konuşmasında Andırın’ın tüm yollarını yaptıklarını ve Kahramanmaraş’a sımsıkı bağladıklarını ifade ederek, Başkan Kara’nın çağrısına olumsuz yanıt verdi.

Ayrıca yine Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy da yaptıkları konuşmada festivali düzenleyenlere teşekkür ederek, yaşanan terör olayları ile ilgili birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Konuşmaların ardından Festival Ağalığı açık artırmaya çıkarıldı. Açık artırmayı kazanan Osmaniyeli İş adamı Bahtiyar Nacar, Tirşik Ağası oldu. Nacar’a plaketini Milletvekili Suat Önal verdi. Etkinlikte ayrıca yakında hayatını kaybeden Yeni Mahalle Muhtarı Bekir Bal’ın oğlu Mustafa’ya ve etkinliğe destek veren Belediye Başkanı Kadir Kara ile AK Parti İl Başkanı Hamza Tor’a da plaket verildi.

Piyango çekilişi ve hediye dağıtımının da yapıldığı etkinlik Andırın yöresine ait şiirlerin okunması ve sanatçı Aşık Gül Ahmet Yiğit konseri ile devam etti.

Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar