29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3666
EURO34.9744
ALTIN2325.0

51'inci Kütüphane Haftası Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
51'inci Kütüphane Haftası Kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de, 51'inci kütüphane haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Osmaniye'de, 51'inci kütüphane haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile Şehit Yasemin tekin Ortaokulu Müdürlüğü'nün hazırladığı "Kütüphane Haftası" programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

"OKUMAK VE BİLMEK LAZIM"
Daha sonra bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, iletişim çağının kişiyi kitaptan uzaklaştırması gereken bir olgu olmadığına dikkat çekerek, "Kitabın kokusunu hissetmek o camiada bulunmak, o hissi o duyguyu kütüphanenin içerisinde almak kadar zevkli bir olgu yoktur. Sevgili öğrenciler, okumak ikinci adamdır, okumak üçüncü adamdır. Bilgisiz bilgelerin şuanda çok olduğu toplumumuzda maalesef anarşi türüyor. Çünkü bilmediği konuda hüküm vermek, bizim geleneğimiz oldu çıktı, bunu genel olarak söylüyorum. Evet okumak ve bilmek lazım." dedi.

HEDEF 2016'DA MODERN KÜTÜPHANEYİ İL'E KAZANDIRMAK
İl genelinde 6 kütüphane ile hizmet verildiğini belirten Yıl, "Bütün ilçelerimizde birer kütüphanemiz bulunmakta. Ayrıca bir tanede gezici kütüphanemiz var ve bununla da 16 köyümüze hizmet vermekteyiz. Halk kütüphanemizi biraz daha güzelleştirmek ve güçlendirmek adına bir proje hazırladık ve bu proje önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Bu sayede mevcut halk kütüphanemiz daha iyi hizmet verir hale gelecektir. Asıl amacımız da bütün birimleriyle bir modern kütüphaneyi ilimize kazandırmaktır, hedefimiz budur. 2016 yılında bu kütüphaneyi gerçekleştirmeye çalışacağız. " diye bilgi verdi.

KÜTÜPHANELERE ÜYE SAYISI 17 BİN 544

Müdürü Garip Yıl şöyle devam etti: "İl genelinde Şubat 2014 itibariyle, 92 bin 351 adet kitap bulunmaktadır. Hemen hemen her kaynağa ulaşma imkanı var. Yeter ki sizler kütüphaneye gelin, o ortamı bir teneffüs edin. Üye sayımız ise 17 bin 544'tür. buradan sizlere sesleniyorum, bütün öğrenci arkadaşlarımıza söylüyorum, kütüphanelere mutlaka uğrayın ve üye olun".
Daha sonra 7 D sınıfı öğrencisi Özlem Şeftali, kütüphane konulu şiirini okudu ardından Sıra dışı Okurlar Belgeseli izlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl Okul Müdürü Hacı Ahmet Kavun'a okul kütüphanesi için kitap hediye etti. Programa katılan öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi.

Kütüphane Haftası Etkinliğine Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yücel Şen, Müze Müdürü Nalan Yassı'da katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar