20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

5 bin 504 kişiye evde bakım hizmeti gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 bin 504 kişiye evde bakım hizmeti gerçekleşti
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Ekrem Boran, ilde 5 bin 504 kişiye evde bakım hizmeti sunulmakta olduğunu ve 457 aileye sosyal ekonomik destek verildiğini söyledi.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Ekrem Boran, ilde 5 bin 504 kişiye evde bakım hizmeti sunulmakta olduğunu ve 457 aileye sosyal ekonomik destek verildiğini söyledi.

Engelli bireylerin dünyanın her toplumunda olduğu gibi Türkiye'de de nüfusun belirli bir kısmını teşkil ettiğini kaydeden Boran, "Engellilik, doğuştan kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak ifade edilebilmektedir. Toplumsal hayata eşit ve etkin katılım tüm bireylerin hakkıdır. Bu amaçla engelli bireylerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için hakları, başta Anayasa olmak üzere, çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmıştır." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca engelli bireylere yönelik Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce engellilik alanında sunulan hizmetlerin son zamanlarda önemli bir ivme kazandığına dikkat çeken Boran, "Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce engellilik alanında önemli hizmetler verilmektedir. İlimizde yaşayan engellilerimize yönelik hizmetler çeşitlenmiş ve hizmet kalitesi artırmıştır. Bu kapsamda ilimizde 5 bin 504 kişiye evde bakım hizmeti sunulmakta, 457 aileye sosyal ekonomik destek verilmektedir. Buna ilaveten İlimizde faaliyet de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, 50 engelli bireye Gündüzlü Bakım Hizmeti, 16 Kadın Engelliye Yatılı Bakım Hizmeti ve 6 Kadın engelliye İlk Kabul ve Müdahale Birimi Hizmeti verilmektedir. Yakın bir zamanda Kadirli’de Engelsiz Yaşam Merkezinin 83 engelliye yatılı bakım hizmeti vermektedir. Ayrıca engelli kimlik kartı müracaatları İl Müdürlüğümüzce değerlendirilerek hak sahiplerine verilmektedir. Tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan kişilerinin İl Müdürlüğümüze başvurmaları durumunda imkânlar dâhilinde ücretsiz olarak tekerlekli sandalye tahsis edilmesi mümkün olabilmektedir." dedi.

Ekrem Boran, Osmaniye'de tüm engel guruplarında bulunan engellilerin hizmet alacakları yere güvenli ve bağımsız olarak gidebilmesinin, çevresel düzenlemelerin engellilerin ulaşılabilirliğine uygun hale getirilmesinin onların yaşam kalitesinin yükseltilmesinde önemli katkı vereceğinden hareketle; umuma açık her türlü binaların, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanların, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarının ve toplu taşıma hizmetlerinin engellilerin erişilebilirliğine uygun olması için kurum ve kuruluşların gereken tedbirleri almasın önem arz etmekte olduğunu ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar