28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri başladı!
Abone ol
Türkiye’de onay gören 50 proje arasında yeralan 4007 TÜBİTAK Bilim şenliği  etkinlikleri Cebelibereket Kültür Merkezi’ndeki programla başladı.

Türkiye’de onay gören 50 proje arasında yeralan 4007 TÜBİTAKBilim şenliği  etkinlikleri Cebelibereket Kültür Merkezi’ndeki programla başladı.

Program saat:09.00’da, Osmaniye Kültür, Turizm ve Kalkındırma Derneği’nin “Kalelerimiz” adlı fotoğraf sergi açılışı ile başladı.

Fotoğraf sergisi açılışına Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Okul Müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Cebelibereket Kültür salonundaki açılış programı ise Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, program hakkında yapılan bilgilendirme konuşması Osmaniye İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü tarafından yapılarak, projeye destek veren kurumlara teşekkür edildi.



Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korusunun, “Karacaoğlan ve Dadaloğlu türküleri müzik dinletisi”ile sabah programı gerçekleşti.

Öğleden sonraki programda ise OKÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ali Doğaner, “Osmaniyeli/Osmaniye’de şairler” konusunda sunum yaptı.

“Antik çağdan günümüze Tarih ve Kültürün ortasında bir şehir:Osmaniye” adlı proje; Osmaniye Merkez, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, proje yürütücü görevini  Ayşe Güngör üstlenerek hazırlandı. Sözkonusu proje 4007 TÜBİTAK Bilim şenlikleri destekleri programları kapsamına alan 50 proje arasında yer aldı. Söz konusu proje 10 ayrı atölye halinde 11 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek
 Ayrıca sunulan proje; “Sosyal ve beşeri bilimler” alanında kabul edilen tek proje olma özelliğini taşıdığı belirtildi.

Projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde; Osmaniye Valiliği başta olmak üzere; Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi,  Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi,  Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Osmaniye İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi,  Atatürk Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Şehit Yasemin Tekin İlkokulu, Seher Sare Özden Anaokulu ve Yunus Emre Anaokulu’nun projenin gerçekleşmesinde destek veren kurum ve kuruluşlar olduğu belirtildi.



Proje kapsamındaki etkinliklerin, Cebelibereket Kültür Merkezi , OKÜ, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Osmaniye Belediye Kent Müzesi (Şor odası)’nda, 11 Eylül tarihine kadar atölye çalışmaları halinde devam edeceği kaydedildi.

 Etkinlikler kapsamında, 6 Eylül  Cuma günü saat:18.00’de Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi (Şor orası)’nda “Aşıklık geleneği programında Aşık Feymani ile Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) müzik dinletisi gerçekleşecek. Gerçekleşecek programlara kültür ve sanatsever insanların davetli olduğu bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar