20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

29 Ekim Osmaniye’de Coşku İle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
29 Ekim Osmaniye’de Coşku İle Kutlandı
Abone ol
TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91'inci yıldönümü, Osmaniye’de düzenlenen törenle kutlandı.
TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91'inci yıldönümü, Osmaniye’de düzenlenen törenle kutlandı.


Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Kerem Al’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Devlet Bahçeli Meydanı’nda devam eden tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Vali Kerem Al ile Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak ve Belediye Başkanı Kadir Kara’nın halkın ve törene katılanların bayramlarını kutlamalarıyla devam etti.




Törene, çok sayıda mülki ve askeri erkanın yanı sıra, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Kerem Al, Milletlerin tarih sahnesinde savaşlar kazanıp, savaşlar kaybettiğine değinerek, “Ancak milletler için asıl belirleyici olan savaşların kendisi değil, savaştan sonra ortaya konulan irade, zamanı anlayabilme ve değişebilme yeteneğidir. Bu açıdan bakıldığında Cumhuriyet’in ilanı Kurtuluş Savaşımız kadar kıymetlidir.” Dedi.




Cumhuriyetin anlamlı olabilmesinin ancak ve daha çok demokrasi ile mümkün olduğunu belirten Vali Al, “Bunu sağlamanın yolu ise; çoğulculuğu esas alan, katılımcı, insan onurunu diğer tüm değerlerin önünde tutan, hukukun üstünlüğü temeline oturan, dinsel ve etnik önyargılardan ve baskılardan arındırılmış, değişime açık, toplumun değerleriyle bütünleşmiş bir devlet anlayışının Ülkemizde egemen kılınmasıdır. Özgüvene sahip güçlü bir devlet olma idealinin temel gereği budur.” Diye konuştu.




Vali Al konuşmasının devamında şöyle dedi: “Türk Milleti’nin verdiği destansı mücadele; devletimizin bekası, milletimizin geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir kılavuzdur. Milletimizin büyük emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizin yaşatılması; hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Zira bu büyük emanette milyonlarca şehidimizin mukaddes kanı, aziz milletimizin aynı bayrak altında bağımsız ve birlikte yaşama azmi vardır. Bu uğurda hepimiz el birliği içerisinde birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir devletin vatandaşları olarak, bu gelişimi engellemek isteyenlere fırsat vermeden birbirimize sımsıkı kenetlenmeli ve bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmalı, her alanda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımalıyız. Farklılıkları bir çatışma zemini olarak algılayan, farklı olanı ötekileştiren,  ötekileştirdiğini potansiyel düşman gören, demokrasiyi anlam erozyonuna uğratarak halka sırtını dönen bir anlayışın günümüzde taraftar bulması mümkün değildir. Mutlak olan irade halkın iradesidir ve halk, Cumhuriyetin kendisidir. Mutlulukla ifade ediyorum ki; Devletimizin son dönemde Cumhuriyeti tam olarak cumhura devretme yolunda büyük mesafe kat etmiştir. Ülkemiz, dünyanın önemli bir demokrasisi olma yolunda büyük ve çetin engelleri kararlılıkla aşmıştır. Halkla aşmıştır. Halkla birlikte aşmıştır.”




Vali Al, “Bizlere cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” Dedi.



Vali Kerem Al, daha sonra il içi, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verdi. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterilerinin ardından kutlama programı, geçit töreniyle sona erdi.








  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar