19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6082
EURO34.8032
ALTIN2494.2

230 Kiloluk Kadının Tedavisine Osmaniye'de Başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
230 Kiloluk Kadının Tedavisine Osmaniye'de Başlandı
Abone ol
Kahramanmaraş'ta tedavi için gittiği hastaneden "yatak taşımaz" bahanesiyle geri çevrildiğini öne süren 48 yaşındaki obezite hastası Firdevs Yaylacık Osmaniye'ye getirildi.
Kahramanmaraş'ta tedavi için gittiği hastaneden "yatak taşımaz" bahanesiyle geri çevrildiğini öne süren 48 yaşındaki obezite hastası Firdevs Yaylacık Osmaniye'ye getirildi.

Sabah saatlerinde Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki evinden özel ambulans ile alınan 3 çocuk annesi Yaylacık, getirildiği Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesi'nde tedavisine başlandı.

Eşi 59 yaşındaki Kadir Yaylacık refakatinde Osmaniye'ye iyi olmak için geldiğini söyleyen Yaylacık," Hocalarımızın sayesinde bunu başaracağız inşallah.

Bizleri buraya çağıran, tedavimizi üstlenenlerden Allah razı olsun, teşekkür ederim" dedi.

"AMBULANSLA GELDİM, YÜRÜYEREK ÇIKARIM İNŞALLAH"
Tedavi için Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine gittiğini ancak alınmadığını söyleyen Yaylacık, "Hastanenin içerisine girdik, şuan bulunduğum ranzanın aynısı vardı, taşımaz dediler ve almadılar. Daha önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji Anabilim Dalı servisinde tedavi görmüştüm, onlarda sağ olsunlar o zaman çok ilgilenmişlerdi kilo vermiştim ama geri aldım. Perhizlere falan dikkat etmemiştim, inşallah burada iyi olurum, ümitliyim. Buraya ambulansla geldim ama hocalarımızın sayesinde yürüyerek  giderim inşallah." diye konuştu.

HEDEF 85 KİLOYA DÜŞÜRMEK
Hastanın tedavisiyle ilgilenecek olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kenan Yüce, obezite ameliyatlarında pek çok yöntem olduğunu belirtti.

Hastada hedeflenen kilonun 85 kilo olduğunu belirten Yüce, "Bunu bir buçuk yıl içerisinde 85-100 kiloya getireceğiz. İdeal kilo şuan budur. Biz ameliyatımızı yaptıktan 5 gün sonra evine taburcu edeceğiz ve hastamız bizi telefonla arayarak takip edeceğiz" dedi.

Akşam haberleri izlerken Firdevs Yaylacık'ı televizyonda gördüğünü söyleyen Yeni hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Taşçı, "Yatalak olduğunu ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı yönünde haberi izledim ve duygulandım. Sabah gelir gelmez hemen hocalarımızla bir araya gelerek ablamızı burada tedavi edebileceğimiz anladık. Tekrar girişimlerde bulunup hastamıza ulaşarak özel ambulansla hastanemize getirdik. Obesite ameliyatları pahalı ameliyatlardır ama biz herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz. Bizim amacımız insanların yaşamasıdır" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar