24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.553
EURO34.8755
ALTIN2426.9

23 Nisan Osmaniye'de, coşkuyla kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
23 Nisan Osmaniye'de, coşkuyla kutlandı
Abone ol
TBMM'nin açılışının 95'inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Osmaniye'de coşkuyla kutlandı.
TBMM'nin açılışının 95'inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Osmaniye'de coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı önündeki tören ilk tören Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik tarafından anıta çelenk sunulması ve ardından İstiklal Marşımız okunurken Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.





Resmi törenler 7 Ocak Stadyumunda devam etti. Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak ve Belediye Başkanı Kadir Kara'nın birlikte öğretmenler, Öğrenciler ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı. Ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.



Müdür Çelik, " Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Yeni Türk Devletinin doğuşunun 95. Yıldönümünü engin bir şevk ve heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. 23 Nisan, Türk Milletinin emperyalist devletlerin her türlü baskı, zulüm ve işgaline karşı, Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde milli egemenliğimizin hakim kılındığı gündür. Milli varlığımızı yüceltme, azim, karar ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz gündür.



Bu gün, bütün dünyaya meydan okuduğumuz, bağımsızlığımızı bütün dünyaya haykırdığımız gündür.Bu gün, yeni Türk devletinin kurulduğu gündür. Bu gün, Ulusal Egemenliğimizin sonsuz sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günüdür. Bu anlamlı günde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve en güzel biçimde yâd etmek olmalıdır. İşte 23 Nisan'ın bir başka anlamı ve işlevi de burada karşımıza çıkmaktadır. Ki! Bu anlam hem çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olmamız gerektiği, hem de çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmamız gerektiğidir." dedi.



Müdür Çelik'in konuşmasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen olan şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerden birinci olanlara ödüllerinin Vali Kerem Al tarafından verildi. Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin Kafkas gösterisi,  Salih Bahçeli İlkokulu öğrencilerinin Osmaniye yöresi Halk Oyunları gösterisi, Mithat Paşa İlkokulu öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi ve Suriyeli çocukların Halk Oyunları gösterisi büyük beğeniyle izlendi.



Şiirlerin okunmasının ardından, kutlama programına katılan tüm okulların birlikte gerçekleştirdikleri final gösterisi ile 23 Nisan törenleri sona erdi. Vali kerem Al ve protokol üyeler, gösterilerin hazırlanmasında emeği olan öğretmenleri tebrik ederken, öğreticilerle de birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar