19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

23 Nisan Anaokulu’na Yeşil Bayrak çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
23 Nisan Anaokulu’na Yeşil Bayrak çekildi
Abone ol
Osmaniye Merkez  23 Nisan Anaokulunda, okulun iki yıldır uyguladığı eko okul programının ödülü olarak kazandığı yeşil bayrak, düzenlenen törenle göndere çekildi. 

Osmaniye Merkez  23 Nisan Anaokulunda, okulun iki yıldır uyguladığı eko okul programının ödülü olarak kazandığı yeşil bayrak, düzenlenen törenle göndere çekildi. 

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Milli Eğitim MüdürüAydın Albak, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında konuşan 23 Nisan Anaokulu öğretmeni Tuğba Demirel “Sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını amaçlayan uluslararası eko okullar programı kapsamında çöp, atık, geri dönüşüm temalarını öğrencilerimizle beraber iki yıl boyunca özveri ile çalışarak yeşil bayrak ödülü almaya hak kazanan okulumuz, 18 Mayıs 2019 günü Ankara’da Türkiye Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda düzenlenen törenle ödülüne kavuşmuştur.

Eko okullar programı 1995 yılından bu yana ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından uygulanmakta olup; ortaokullar, ilkokullar ve okul öncesi eğitim kurumları tarafından yürütülmekte, program kapsamında yapılan farklı çalışmalarla çocuklarda çevre bilinci oluşturulması amaçlanmaktadır.

Eko okullar programı kapsamında yaptıkları çalışmalar başarılı olan okullara 2 yıl süreyle yeşil bayrak ödülü verilmektedir. Bu ödül aynı zamanda ilgili okulun çevreye ne kadar duyarlı bir okul olduğunu gösteren uluslararası bir etikettir. ”diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından yeşil bayrağı Vali Ömer Faruk Coşkun okulun öğrencileri ile birlikte göndere çekti.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

Programın devamında öğrenciler atık malzemelerden yapılan kıyafetlerden oluşan geri dönüşüm defilesini sergilediler.

Ellerinde “tüketelim, yeniden tüketmek için geri dönüştürelim”, “çöpe atma dönüştür”, “atıkları fırsata dönüştür”, “daha iyi bir gelecek için geri dönüşüm” , “atık deyip geçme gelecek için bir hazine” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Okulun öğretmenlerini ve küçük öğrencileri tebrik eden Vali Coşkun daha sonra okulun sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar