28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

2015 - 16 Av Sezonu 15 Ağustosta Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2015 - 16 Av Sezonu 15 Ağustosta Başlıyor
Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu'nun aldığı karar ile 2015 - 2016 av dönemi, 15 Ağustos'ta kuşlardan bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan avı ve memelilerden yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu'nun aldığı karar ile 2015 - 2016 av dönemi, 15 Ağustos'ta kuşlardan bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan avı  ve memelilerden yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nuri Yılmaz, avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde idari tatiller de dahil avlanmanın serbest olduğunu, ayrıca, yaban domuzu bıldırcın ve üveyik avının bu avlanma günlerine ek olarak salı gününde de yapılabileceğini söyledi.

Yılmaz, "Avcı başına bazı av hayvanlarının günlük avlanma limitleri ise Bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk-sakarca 3, çulluk-sakarmeke 4 , yabani tavşan 1, kınalı keklik - kum kekliği ve çil kekliği toplamda 2, yeşilbaş-boz ördek- fiyu- çamurcun- macar ördeği-tepeli patka- elmabaş patka ve çıkrıkçın toplamda 6, adatavşanı-kaya sansarı 2, yaban domuzu 2, tilki 2 adet olarak belirlenmiştir.

Avlanma; örnek ve özel avlaklarda yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, devlet ve genel avlaklarında ise Bakanlıkça avlak bazında belirlenen yıllık avlanma kotalarının kullanımı şeklinde gerçekleştirilecektir. Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamazlar. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler." dedi.

Zehirli veya uyuşturucu yem, ilaç ve benzeri malzemelerin avlanmada kullanılamayacağını vurgulayan Yılmaz, "4915 sayılı Kanun ve MAK Kararı Uyarınca; Namludaki fişek hariç haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, mekanik, elektronik hareket kabiliyetine sahip mühreler ile uçurtma şeklindeki mühreler, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz.

Bakanlıkça izin verilen geleneksel avcılık hariç, her türlü kapan, olta, ilmek, ağ, ökse, alaca, kafes ve tuzaklar avlanmada kullanılamaz. Kişilerin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak mahiyetteki kullandıkları aydınlatma araçları hariç, ışık yayan araç ve gereçler, şarzlı el projektörleri ve sabit projektörler, aküyle çalışan el projektörleri; petrol türevleriyle çalışan her türlü ışık kaynağı avda kullanılamaz, avlaklarda vasıta içinde bulundurulamaz. Tekne ve benzeri motorsuz araçlar avda kullanılabilir. Ancak bu araçlar, üzerleri kapatılarak güme haline getirilemez." diye bilgi verdi.

Nuri Yılmaz, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda men edilen fiilleri işleyenler ile Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında her bir aykırılık için 29 Türk Lirası ile 16 Bin 765 Türk Lirası arasında idari para cezası verileceğini, ayrıca av hayvanı türüne göre 50 Türk Lirası ile 60 Bin Türk Lirası arasında değişen tazminat bedelleri talep edileceğini kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar