24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5363
EURO34.7929
ALTIN2424.7

2 Bin Kişilik Çamlık Evler Camii’nin Yarısı Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 Bin Kişilik Çamlık Evler Camii’nin Yarısı Tamamlandı
Abone ol
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, 7 ay önce temeli atılan Çamlık Evler Camii’nde incelemelerde bulundu.
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, 7 ay önce temeli atılan Çamlık Evler Camii’nde incelemelerde bulundu.

Çamlık Evler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin inşaat alanında düzenlediği yemekli toplantıya Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, İlçe Müftüsü Halit Avcı, Osmaniye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu, Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Çamlık Evler Camii İmamı Osman Şahan ve davetliler katıldı.

İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Çamlık Evler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, 2 Bin kişilik caminin tamamlanabilmesi için hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi. 

Camilerin imanın alameti ve ülkenin tapuları olduğunu belirten Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, “Allah ile kul arasındaki manevi yakınlığı arttıracak mekânlar camilerdir. Secde, kibrin ve gururun ayaklar altına alındığı yerdir. İnsanoğlu, ayağını bastığı yere alnını secdeye koyarak teslimiyetin zirvesine ulaşır” dedi.

Çamlık Evler Camii’nin örnek bir camii olacağını ifade eden Çortul, “Camiler sadece ibadet edilecek mekânlar değildir. Külliye mantığında yapılan bu camide yavrularımız sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunabilecek. Engelli ve yaşlılarımızın kullanacağı 2 asansör olacak. Çok amaçlı salonda kadınlarımız başta olmak üzere mahalle sakinleri çeşitli etkinlikler yapabilecek. Okul öncesi yavrularımızdan yaşlılarımıza kadar her yaştan insanın buluşma mekânı olacak” diye konuştu.

700 metrekare kapalı alanda 3 katlı olarak yapılan Çamlık Evler Camii 4 Minareli olarak inşa ediliyor. 2 Bin 330 metrekare bahçesi olan Camide; Kur’an Kursu, Taziye Evi, Çok Amaçlı Salon, Gasilhane, İmam Odası ve İtikâf Odası bulunacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar