25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5126
EURO35.0007
ALTIN2434.4

19 Eylül Gaziler günü törenle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Eylül Gaziler günü törenle kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de, 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.
Osmaniye'de, 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Tören alanındaki Atatürk Anıtı önünde ki programa, Vali Vekili ve Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Gaziler ve yakınları katıldı.

Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi ve Osmaniye Şehit ve Gaziler Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Mehmet Emin Esen yaptı.

Dernek Başkanı Esen, "Kahraman Gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun. Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız." dedi.

Sözlerinin devamında 15 Temmuz hain darbe girişiminden de söz eden Esen, "Türk Milleti azmi, iradesi ve kudretiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz." diye konuştu.

Mehmet Emin Esen, sözlerini başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aramızdan ayrılan tüm Gazilerimize rahmet, hayatta olan Gazilerimize de esenlikler dileyerek bitirdi. Konuşmanın ardından Gazi Veli Kınık’ın kızı Ayşenur Kınık “Ya Gazi Ol Ya Şehit” isimli şiiri okudu.

Törenin devamında, Vali Kerem Al’ın Gaziler Günü mesajı okundu. Törenin ardından Kent Müzesi yanında bulunan Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği ile Osmaniye Muharip Gaziler Derneği binasının açılışı Vali Vekili Mehmet Öz, Belediye Başkanı Kadir Kara ve protokol mensupları tarafından yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar