19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5586
EURO34.7219
ALTIN2486.9

18. Ekmek Ödüllü Şiirlerin Sahipleri Ödüllerini Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18. Ekmek Ödüllü Şiirlerin Sahipleri Ödüllerini Aldı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın 18.’ncisinin ödül dağıtım töreni yapıldı.
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın 18.’ncisinin ödül dağıtım töreni yapıldı.

Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı ‘Şiir meydanı’nda düzenlenen ödül dağıtım töreninde yarışmaya katılan şairlere ödülleri dağıtıldı.

Tüm katılımcılara; “ekmek, kitap, karanfil, kalem, katılım belgesi” verilirken, ilk üç derece ile Osmaniye kültür ve sanatına katkıda bulunanların anılarına da ayrıca çeşitli ödüller verildi.

Ödül dağıtım programı OŞYAD Yönetim kurulu üyeleri;  Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) ve Nurdoğan Çolakkadıoğlu’nun bağlaması ile türkülerini yorumlaması ile başladı.



Yarışmanın açılışı OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın sunumu ve yorumladığı şiirle başladı.

Yarışmanın Genel Koordinatörü ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ödül dağıtım töreninin açılış konuşmasında; “Osmaniye’mizin il statüsüne kavuşması ile birlikte, ilimizin tanıtılması amacı ile başlattığımız “Ekmek ödüllü şiir yarışmasının bugün 18.’sini gerçekleştiriyoruz.



Bizim asıl amacımız, yarışmaya ilginç bir isim vererek Osmaniye’nin basında geniş yer alması için “Ekmek ödüllü” adını verdik.

Türkiye genelinden bu yılki yarışmaya 46 ayrı İl’imizden toplam 349 şiir ve 172 kişi katılım göstermiştir. Yarışmamıza duyarlılık gösteren tüm katılımcılara, etkinliğimize katkıda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığına, Osmaniye Belediyesine, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline, duyarlı esnafımıza, Derneğimizin Yönetim kurulu ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum.”dedi.
Bardak, yarışmaya katılan şiirlerin değerlendirilmesi, birden fazla şiirle katılanların şiirlerinin bire düşürülmesi, seçici kurul üyelerinin değerlendirme yöntemleri ve toplam puanlar ile ilgili bilgiler verdi.



OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, bu yılki şiir yarışması seçici kurul üyelerinin; Adana ili Ceyhan  ilçesi  Musiki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceyhan Şairler Derneği eski Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Hüseyin Sezgin, Final Dergisi Dershaneleri Osmaniye Şubesi Müdür yardımcısı Mehmet Demir, Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni- Şair-Yazar  Sevgi Hicran Aydın, OŞYAD Kurucu Yönetim Kurulu üyelerinden, Verem Savaş Derneği Başkanı Şair-Yazar M. Ünal Besen ve OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak isimlerinden oluştuğunu belirtti.
Bardak; “Seçici kurul üyelerinin değişik günlerde, bireysel olarak yaptıkları puanlama sonucunda, Her üyenin puan cetveli toplam puanlara eklenerek, alınan genel toplam puanlar sonucunda en üst puandan aşağıya olmak üzere dereceler belirlendi.”şeklinde konuştu.

OŞYAD Başkanı Bardak, 18. Ekmek Ödüllü Şiir yarışmasına katılan 46’ilin isimlerini okudu. Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere  Bakanlara, Osmaniye Milletvekilleri ile çevre il ve ilçe Belediye başkanlarına gönderilen davetiyenin posta damgasını göstererek, 19 adrese posta gönderisi yaptığını söyledi.



Yarışmanın ödül törenine davetli olduğu halde gelemeyen ve dereceye giren şairlerin iletileri okundu. Eskişehir’den Dr. Nedim Uçar, Ankara’dan Erdal Ercin, Artvin’den Günden Taş tarafından gönderilen ve gelememe gerekçeleri belirtilen  iletiler tören sırasında okundu.



İstanbul’dan OSMAR Kristal işletmecisi Osman Duman’ın yarışmanın ilk yıllarından başlamak üzere kaleme aldığı mektubu okundu. Ayrıca Osman Duman’ın Osmaniye’ye özgü kristal yerfıstığı avizesi hediyesi için çekiliş yapılmak üzere 300 adet numaralı tanıtımı broşürü etkinliğe katılan herkese, hatta görevli polis memurları da dahil olmak üzere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Program, Bursa’dan Osmaniye’ye davet edilen sanatçı Sevil Aydın’ın  sahne alarak eserlerini yorumlaması ile devam etti.



Numaralı broşürlerin dağıtılmasının sona ermesi ile birlikte çekiliş için etkinlikteki en küçük çocuk seçildi. Bir yaşındaki bir çocuğun seçtiği  188 numaralı broşürün sahibi Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl oldu.

Bu anlamlı hediye; OSMAR Kristal’ın vekili olarak ve 7 Ocak Gazetesi sahibi Necdet Başpınar tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl’a takdim edildi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’da bu anlamlı ödül için, Osman Duman’a verilmek üzere bir plaketi Başpınar’a sundu.

Yarışmaya katılan şiirlerin 5 ayrı jüri üyesinin değerlendirmesi sonucunda; Birincilik ödülünü kazanan,  Ankara’dan katılan Erdal Ercin’in’e verilmek üzere Osmaniye’de bulunan ve Ankara’da

Genel Kurmay Başkanlığında çalışan Ayşe Gül Şahin’e  ödülü teslim etmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl ile OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak sundu.

İkincilik ödülünü, Osmaniye’den Ali Köşker’e OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak takdim etti.

Üçüncülük ödülünü Eskişehir’den katılan Dr. Nedim Uçar’a Osmaniye belediye Başkanı Kadir Kara verdi.

Başkan Kara törende yaptığı konuşmasında;Belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, 18 yıldır bu yarışmanın gerçekleşmesinde en büyük emeği olan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’a, Osmaniye’nin tanıtımına katkısından dolayı teşekkür etti.



Başkan Kara, Dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’in memleketi Osmaniye’de adının yaşatılması için önemli bir yere isminin verilmesini düşündüklerini belirterek, Cebelibereket kültür Merkezi’nin adına ‘Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ adının verilmesi için OŞYAD’tan başvuruda bulunmalarını beklediklerini söyledi.



Başkan Kara Osmaniye’de gerçekleşen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarla düzenlenen “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” etkinliğinin bundan sonraki yıllarda da başarılı geçmesi dileklerinde bulunarak, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Belediye başkanı Kadir Kara’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.



Yarışmaya katılan şiirlerin değerlendirilmesi sonucunda; Yazar Yaşar Kemal anısına  İstanbul’dan Alptekin Topal, A. Neşet dinçer anısına Artvin’dan Güldane Taş, S. Sefa Yazar anısına Denizli’den katılan Ergün sevinç, A. Yemliha Yazar anısına Balıkesir’den katılan Öz Ali Yılmaz, A. Rıza Karadağ anısına Trabzon’dan katılan Eray Özay, M. Cemal Şenadam anısına Osmaniye’den katılan Ramazan Çulcu, Ahmet Birgül anısına Adana’dan katılan Murat Ölmez, Ahmet Borazan anısına  İstanbul’dan katılan Gülşen Şenderin, Süleyman Yurtsever anısına  Antalya’dan katılan Yusuf Yılmaz ve Yüksel Öktem anısına İstanbul’dan katılan Celil Çınkır’a plaket ve çeşitli ödüller verildi.



Plaketler; Anılarına ödül verenlerin aileleri, OGC Başkanı Gökhan Erkmen, Muhtarlar derneği Başkanı Ahmet Özener ve OŞYAD Yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Yazar Yaşar Kemal anısına verilen plakete ise  Yaşar kemal Çukurova Kültürü Yaşatma derneği başkanı Mehmet Özer takdim etti.

18. Ekmek Ödüllü Şiir yarışması törenine; Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Kadın kolları Başkanı Selma Yücel, MHP Osmaniye Milletvekili adayı Ruhi Ersoy, CHP İl Başkanı kemal Tabak, CHP Osmaniye milletvekili adayları Nihat Çerçi ve Serpil Düzgün, BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, OGC Başkanı Gökhan Erkmen, Yerel TVD’ler Birliği Başkan yardımcısı ve CRT Yönetim kurulu başkanı Şahin Özer, Osmaniye’deki yerel ve ulusal gazete temsilcileri, yerel radyo yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şairler ve şiir severler katıldı.



Yarışmaya katılan tüm şairlere; ekmek, kalem, kitap, karanfil ve onur belgelerini ise OŞYAD Yönetim Kurulu üyeleri verdi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar