29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

18. Altın Saz Ödülü, sahibini buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18. Altın Saz Ödülü, sahibini buldu
Abone ol
Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen; “Uluslar arası 18. Altın saz ödüllü Karacaoğlan Aşıklar Bayramı” aşıkların katılımı ile gerçekleşti.

OsmaniyeDüziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen; “Uluslar arası 18. Altın saz ödüllüKaracaoğlan Aşıklar Bayramı” aşıkların katılımı ile gerçekleşti.

Program saat:14.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda aşıkların buluşması ve davul zurna eşliğinde yürüyüşle başladı.

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp İşbankası sokak üzerinden Atatürk caddesi güzergahından, Güneysu caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezindeki  program saat: 17.00’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.



Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ziya Kılıç kısa bir konuşma yaparak; tüm davetlilere ve programa katılan aşıklara teşekkür ederek, iyi eğlenceler dileklerinde bulundu.

Aşık Karayiğit Osman, bağlaması ile türküleri yorumlamasının ardından, 

25 yaş altı genç ozanlar sahne aldı. Yarışmanın Jüri üyeliklerini OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak,  Şair-Yazar Bekir Dağsever, Aşık Yahya Gürz ile Şair-Yazar Ali Ozanemre yürüttü.

Yarışmada; Mehmet Keskin, H. İbrahim Timurtaş’ın bağlaması eşliğinde, Tahir Yüksel, Ali Çoban, Ahmet Özdemir, A. Sefa Aktepe ve Teberrüş Şahin bağlamaları ile türkülerini yorumladılar.

Program; Altın Saz ödüllü  Aşıklar yarışması ile devam etti. Bu yarışmanın Jüri Üyeliklerini; OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Başbakanlık Basın Görevlisi Züleyha Karaman, Şair-Yazar Bekir Dağsever ve Şair-Yazar Ali Ozanemre yürüttü.

18. Altın Saz ödüllü yarışmada; Aşık Dursun Yeşiloğlu, Ozan Zeki Tunç, Aşık Mahmut Eynallı, Aşık Cumali, Aşık Ertuğrul İmami, Aşık Tahir Erdoğdu, Aşık Vuslati, Aşık Yahya Gürz ve Ozan Ademoğlu bağlamaları ile türkülerini yorumladılar.

Aşıkların sahnede türkülerini yorumlamalarının ardından Jüri üyelerinin  değerlendirmeleri açıklandı.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda; 278 puanla Ali Çoban birinci, 275 puanla Teberrüş Şahin İkinci, 265 puanla Ahmet Özdemir Üçüncü oldu.

25 yaş altı Genç Ozanların plaketlerini OŞYAD Başkanı ve Jüri Üyesi Mustafa Bardak takdim ederken, Birinciye Tam, ikinciye Yarım, Üçüncüye Çeyrek altınlarını da Dernek Başkanı Ziya Kılıç taktı.

Altın Saz ödülü sahibinin belirlenmesi için jüri üyelerinin değerlendirmeleri yaptığı sırada;  Seyfi Metin ile Ali Köşker şiirlerini yorumladılar.

18. Altın Saz ödülü’nün sahibi ve ilk üç derece Jüri Başkanı Ali Ozanemre tarafından açıklandı.

Altın Saz ödülündeki birinciliği;  85.5 puanla Aşık Ertuğrul İmami alırken, ikinciliği 79.5 puanla Aşık Dursun Yeşiloğlu, Üçüncülüğü ise 76.5 puanla Ozan Ademoğlu aldı.

Yarışmada ilk üç dereceye giren Aşıkların plaketlerini; KKTC  Başbakanlık Basın Görevlisi Züleyha Karaman verirken, birincinin Altın Saz ve tam Cumhuriyet Altını, İkinci’nin Tam Cumhuriyet Altını ve Üçüncü’nün Yarım Cumhuriyet Altını Dernek Başkanı Ziya Kılıç tarafından yakalarına takıldı.

Program, toplu fotoğraf çekilmesi ve Dernek Başkanı Ziya Kılıç’ın teşekkür konuşması ile sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar