18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.527
EURO34.8524
ALTIN2489.1

14 Mart Tıp Bayramı Osmaniye’de kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14 Mart Tıp Bayramı Osmaniye’de kutlandı
Abone ol
Osmaniye Tabip Odası tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

OsmaniyeTabip Odası tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Adnan Menderes Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu caddesindeki oda binası girişinde toplanan hekimler, buradan ellerinden Atatürk posteri ve Türk Bayrağı ile Valilik Kompleksine yürüdü.

Tabip Odası Şube BaşkanıDr. Asu Kaya Gedik’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.



Gedik, daha sonra Valilik kompleksi girişinde yaptığı açıklamada, hekimlerin 100 yıldır 14 Mart’ı bayram edasında kutladığını söyledi. 

Hekimlerin günde 80-100 hastaya hizmet verdiğini ifade eden Gedik, şunları kaydetti:
"Milyonlarca muayeneyi, ameliyat, yapan bizler biliyoruz ki reçeteye kolay ulaşmak, nitelikli sağlık hizmeti demek değildir.

Memnuniyetsiz, sistemden hep daha fazlasını talep eden, tatmin olmayan, olmak istemeyen kitlelerce tehdit, şantaj sözlü, fiziksel taciz, darp ve en nihayetinde öldürülüyoruz. Hekimler hastalarını sağlığına kavuşturmak için kendi sağlığından, ailelerinden ve hayatından zaman çalmaktadır.

Aile hekimlerinin poliklinikte iş yükü günden güne artmakta, toplum sağlığı için elzem olan koruyucu hekimliği yapamamaktadır.

Biliyoruz ki toplumun sağlığını korumak, bireyi hasta olmadan koruyabilmekle olur. Hastalıktan korumak, tedavi etmekten daha kolay, daha doğal, daha ucuz ve olması gerekendir.

Biz sağlık çalışanları nöbetlerle, çalışma şartları itibarıyla, sürekli olarak hastalarla ve hastalıklarla yaşıyoruz.

Bu ağır şartların bize getirdiği tükenmişlik ve yıpranmışlığın artık bize yansımasını, yıpranma payını istiyoruz.” Başkan Asu Kaya Gedik, emekliliğe yansıyacak güvenceli bir ücretlendirme sistemi arzuladıklarını sözlerine ekledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar