29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

14 aylık bebeğe kafa şekillendirme ameliyatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14 aylık bebeğe kafa şekillendirme ameliyatı
Abone ol
Osmaniye'de 14 aylık Luceyn Elyunus isimli bebek, kafa şekil bozukluğu ameliyatı oldu.

Osmaniye'de 14 aylıkLuceyn Elyunus isimli bebek, kafa şekil bozukluğuameliyatı oldu.

Suriyeli bebek, yaklaşık 1,5 saat süren başarılı operasyonla, bozuk olan sütür tamamen alınıp geri kalan kafatası kemikleri yer yer kesilerek ve özel bir teknik ile yeniden şekil verilerek düzeltilmesi gerçekleştirildi. 

Anne Şeyma Yunus, kızına henüz 7 aylık hamile iken eşi Ala Yunus'u Suriye'nin Humus kentinde çıkan çatışmalarda şehit düştüğünü ve ardından Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Anne Yunus, doğumdan sonra çocuğunun kafa tasında sürekli büyüme olduğunu fark edince tedavi için çevredeki bir çok hastaneye götürüp ardından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne getirdi.



Burada küçük hastaya Beyin CerrahıOp. Dr. Yusuf Emrah Gergin tarafından yapılan tetkikler sonrasında kafa çapında ciddi bir artış görülmesi, ön ve arka kaidesinin gittikçe genişlemesi ve beyin yapısında ki bozulmaların görülmesi üzerine ameliyat edilmesine karar verildi.

Minik bebek, yaklaşık 1,5 saat süren başarılı bir operasyonla eski sağlığına kavuşturuldu. Ameliyat hakkında bilgi veren Beyin Cerrahı Op. Dr. Yusuf Emrah Gergin, "14 aylık kız çocuğu bebek hasta tarafımıza başka bir dış hastaneden kafa şekil bozukluğu sebebiyle yönlendirilmişti. Yaptığımız tetkiklerde, kafa çağının ciddi bir şekilde arttığını ve normalde açık olması gereken, iki kemiği birleştiren sütur dediğimiz parçanın kapalı olduğunu fark ettik.

Yaptığımız değerlendirme ve uzun süreli bir takibin ardından kafa ön arka kaidesinin gittikçe genişlediğini ve çocuğun beyin yapısının da bununla beraber bozulduğunu gördük.

Akabinde tanıyı koyup ameliyatı planladık. Kafanın yanlara doğru büyümesine izin veren parietal kemikleri birleştiren orta hattaki sütürün Erken kapanması sonucunda kafa şekli ön ve arkaya doğru uzamış olup bu ameliyat sonrasında bozuk olan sütürün tamamen alınıp geri kalan kafatası kemiklerinin yer yer kesilerek ve özel bir teknik ile yeniden şekil verilerek düzeltilmesi gerçekleştirilmiştir.

Kafa kemiği yeniden şekillendirilerek olması gereken düzene getirildi.

Zor bir cerrahi, Türkiye şartlarında nadir yapılan, bölgemizde de çok çok nadir yapılan bir operasyondu ve başarılı bir şekilde geçti.

Ameliyattan hemen sonra çocuğun kafasının şeklin düzeldiğini gördük. Yaklaşık 6 ay sonra normal yaşıtları gibi kafa çevresine ve yapısına kavuşacak" dedi.   

Küçük çocuğun ameliyat olmaması durumunda ilerde körlükten tutun, sara krizlerine kadar değişik hastalıklar görülebileceğini belirten Gergin, "Bu cerrahi ile birlikte bunların olmasını engelliyoruz. Hem kozmetik açıdan hem de ileride doğabilecek problemler açısından ciddi bir cerrahi oluyor" diye konuştu.  

Türkiye'ye bir sene önce geldiklerini belirten anne Şeyma Yunus ise çocuğunu sağlığına kavuşturan ve kendilerine yardımcı olan Başta Op. Dr. Yusuf Emrah Gergin olmak üzere hemşireler ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar