28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

Yılın İlk Limon Hasadı Başkan Tollu’dan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılın İlk Limon Hasadı Başkan Tollu’dan
Abone ol
Türkiye'nin limon diyarı Erdemli ilçesinde ilk limon hasadı başladı.
Türkiye'nin limon diyarı Erdemli ilçesinde ilk limon hasadı başladı. Taze tüketilen 'mayer' cinsi limon 1 lira 20 kuruştan alıcı buldu.

İlk fiyat çiftçilerin yüzünü güldürdü.



En büyük limon alıcısı konumundaki Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ise çiftçinin de tüccarın da sezondan umudunu arttırdı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, limon hasat edilen bahçeleri gezerek ilçe ekonomisine yön veren çiftçilere ve işçilere cezerye ikram etti.


 
İlk limonu hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle ‘besmele’ çekerek kesen Başkan Tollu şöyle konuştu: "Erdemli'nin en önemli geçim kaynaklarından biri limon. Türkiye'de limonun yüzde 70'i Erdemli'de üretiliyor. Erdemli'de ekonomik hayat hemen hemen limon üzerine dönmekte.

Yılda üç ürün alınabilen Erdemli'de en büyük girdi limon hasadında gerçekleşiyor. Bu yıl çok şükür verim gayet iyi. Fiyatın da 1 lira 20 kuruş olarak belirlenmesi çiftçilerimiz açısından iyi bir gelişme. İleriki süreçte bu fiyatın çok daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Herkesin kazançlı olduğu bir sürecin başındayız. Çiftçilerimiz ülke ekonomimize çok ciddi manada katkı sunuyorlar.

Tarımla uğraşan insanlarımız işsizliğin azalmasında da büyük pay sahibi. Yani herkesin kazançlı olduğu bir sürecin şuanda başlangıcındayız. Bu üretim sezonunun çiftçilerimiz için, ülkemiz için, Erdemli’miz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

İhracat kapılarının açılmasından sonra limon fiyatının biraz daha yüz güldüreceğini ifade eden Tollu, üreticinin Rus pazarının açılmasına sevindiğini söyledi.

Konuşmasının ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çiftçiye bol kazanç, işçiye kolaylıklar dileyerek, cezerye ikramında bulundu. Başkan Tollu, ağız tadıyla başlayan sezonun ağız tadıyla sürmesini temenni etti.

Türkiye'nin limon deposu Erdemli'de limon üretimi yıllara göre 350 bin ton ile 500 bin ton arasında değişiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar