19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.339
EURO35.1931
ALTIN2245.7

Yerel Medya buluşması Mersin’de yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel Medya buluşması Mersin’de yapıldı
Abone ol
Bölgemiz illerinin medya çalışanlarının katıldığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nün düzenlediği “Yerel medya buluşması” Mersin’de gerçekleşti.
Bölgemiz illerinin medya çalışanlarının katıldığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nün düzenlediği “Yerel medya buluşması” Mersin’de gerçekleşti.

Basın Yayın Enformasyon Adana İl Müdürlüğü’nce organize edilen yerel medya buluşması Mersin Yenişehir’deki  Divan Otel’de yapıldı.

Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye illerinde görev yapan çok sayıda medya çalışanlarının buluştuğu  toplantıya Kalkınma Bakanı ve Mersin milletvekili Lutfi Elvan’da katıldı.

Adana İl Müdürü Mustafa Keleş’in açış konuşmasının ardından  Kalkınma Bakanı gündemle ilgili konuşma yaptı.



Bakan Elvan konuşmasına; "Demokratik toplumun en önemli bileşenlerinden birisi gazetecilerdir. Adınız, yasama, yürütme, yargıyla birlikte 4’ncü kuvvet olarak anılıyor. Yerel basın bölgesinin toplumsal duyarlılığını içselleştirerek yansıtıyor. Sizin yaptığınız, haberi aşan, daha değerli kılan bir tutum var" sözleriyle başladı.

Bakan Elvan Türkiye’nin yeni bir Anayasa değişikliği için referandum sürecine girdiğini anımsatarak; Referandumun siyasi bir mesele olmadığını, memleket meselesi olduğunu belirterek tüm vatandaşların sandığa gitmesini istedi.

Bakan Elvan Konuşmasının devamında; "Bu bir rejim değişikliği değil, burada yapılan bir sistem değişikliğidir.

Egemenliğin kullanımında herhangi bir değişiklik söz konusu değil, aksine yasama, yürütme ve yargı erklerinde egemenliğin hakkı tamamıyla milletimizde.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz 1923'te kuruldu. Allah'ın izniyle Türkiye, ilelebet Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kalacaktır."

Bakan Elvan, her vatandaşın görüşüne saygı duyduklarını belirterek, "Hangi partiden olursa olsun, kime oy verirse versin, ister evet, isterse de hayır desin bizim için değerlidir, saygındır. Her bir vatandaşımızın görüşüne, düşüncesine sonuna kadar saygı duyuyoruz.

Demokrasinin gereği de budur. Avrupa 1 büyürken, Türkiye 6 büyüyor. Büyümeye de devam edecek. Bir bisiklet düşünün. Türkiye olarak bizler sürekli pedal çevirmek zorundayız. İşte reformlara devam etmek, yenilikçi bir yaklaşım içerisinde olmak, dünyadaki değişim, dönüşüme hızla ayak uydurabilmek, en önemli mesele budur. Eğer siz dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uyduramıyorsanız, o bisikletin pedalını çeviremiyorsanız, bir gün siz de düşersiniz. Bunun için de pedalımızı sürekli çevirmek zorundayız.

Değişim, dönüşüm ve yenilikçilikten korkmamak gerekir. Ülkemizin önünü açacak olan da budur. Statükocu bir yaklaşım, Türkiye'nin önünü asla açmaz. Türkiye'yi küçültür, büyümesini daha da aşağılara çeker, işsizler ordusuna neden olur.  Bugün ülkemiz 7 düvele karşı mücadele vermektedir. Bu nedenle bugün bizim daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır.

Diğer yandan bu fırsat devletimiz ve milletimiz için çok önemli bir fırsattır.

Ülkemiz geçmişte koalisyonlardan çok çekmiştir. Artık güçlü hükümetler gerekiyor. Gereken reformları ancak böyle yaptırabilirsiniz. Bu Türkiye’nin önünün açılması demektir”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yerel medya çalışanlarının sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, soruları not alarak ilgili yerlere çözümü için ulaştıracağını söyledi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar