29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3

Yaşlılar "Limon Çiçeği" Projesi İle Yalnız Değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşlılar "Limon Çiçeği" Projesi İle Yalnız Değil
Abone ol
Mersin’in Erdemli İlçe Belediyesi hazırladığı 'Limon Çiçeği’ projesiyle bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hastalara ulaşılıp kişisel bakımları ile evlerinin temizliği yapılıyor, ihtiyaçları karşılanıyor.
Mersin’in Erdemli İlçe Belediyesi hazırladığı 'Limon Çiçeği’ projesiyle bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hastalara ulaşılıp kişisel bakımları ile evlerinin temizliği yapılıyor, ihtiyaçları karşılanıyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Erdemli Belediyesi uhdesine giren 71 mahallemizin fiziki altyapısını düzeltirken, diğer taraftan sosyal projelerle insanımızın dar ve sıkıntılı günlerinde yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Limon Çiçeği projesi kapsamında oluşturduğumuz ekiplerimiz hem yaşlılarımızın bakımını yapıyorlar hem de onların kişisel temizliğinin yanında, evlerinin temizliği ve yemeklerinin hazırlanmasıyla alakalı ciddi bir gayret gösteriyorlar" dedi.
 
Harabede yaşayan yaşlı çifte yeni ev
 

Kızılen Mahallesi’nde yaşlı Zala-Hüseyin Sapmaz çiftçinin evinde gerçekleştirilen temizliğe katılan başkan Tollu, ekiplerle birlikte evi süpürdü. Sapmaz çiftinin sağlık kontrollerinde yanlarında bulundu. Evin harabe olmasından dolayı burada yaşamanın mümkün olmadığını ifade eden Başkan Tollu, "Bu evi değiştireceğiz, evin önüne şuan bulunduğumuz noktada bu insanlarımızın ihtiyacını karşılayabileceği, onları rahat ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir evi burada inşa edeceğiz" dedi.
 
"İnsanımız kendisini yalnız hissetmemeli"
 
Proje kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Başkan Tollu, "Camilerimizi arkadaşlarımız temizliyor, bakıma muhtaç olanların bakımlarını yapıyorlar. Tırnağından tutun saç tıraşına kadar, sakal tıraşına kadar, banyosuna kadar her türlü medeni ihtiyaçlarını arkadaşlarımız karşılamanın gayreti içerisinde. Biz şunu uygulamaya çalışıyoruz, Erdemli’de yaşayan bir tek bireyimiz kendisini asla sahipsiz hissetmemeli. Fakru zaruret içerisindeki bir tek insanımız kendini yalnız hissetmemeli" şeklinde konuştu.

Başkan Tollu, beraberindeki belediye meclis üyelerinden İbrahim Tepe ve Ali Yön ile birlikte camiyi süpürdü, sonrada eline aldığı bezle toz aldı.

Mahalle sakinleri ve özellikle yaşlılar ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Limon Çiçeği projesi kapsamında bir ayda 250 vatandaşın tıraş edildiği, 100 yaşlı ve engellinin evinin temizlendiği, 95 kişinin hastaneye ulaştırıldığı, bin 100 kişiye gıda yardımında bulunulduğu, 100 yaşlı aileye sıcak çorba sağlandığı ve 30 bin aile ile yüz yüze görüşüldüğü bilgisi verildi.
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar