20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Seçer: Seçim Daha Yeni Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçer: Seçim Daha Yeni Başlıyor
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin Anamur İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Türkiye’de artık iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı ve “Türkiye’de artık bir iktidar değişimine ihtiyaç olduğunu yedi cihan biliyor.

MersinBüyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, partisinin Anamur İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Türkiye’de artık iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı ve “Türkiye’de artık bir iktidar değişimine ihtiyaç olduğunu yedi cihan biliyor.

Yedi bölge, Türkiye’nin dört bir tarafı, hangi meslek grubundan olursa olsun, hangi siyasi partiye daha önce oy vermiş olursa olsun, Türkiye’nin dikkati bizlerin üzerinde. Bu bizim için önemli bir sorumluluk. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu büyükşehir, il, ilçe, belde, 251 belediyede biz başarılı olmak zorundayız” diye konuştu.

Seçimlerin ardından herkesin “CHP’liyim” demeye başladığını ama gerçekten CHP’ye emek verenlerin yerinin kendisinde farklı olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Herkes Cumhuriyet Halk Partiliyim diyor ama benim gönlümdeki, benim kalbimdeki, benim aşkım Cumhuriyet Halk Partililer gerçekten emek eden Cumhuriyet Halk Partililer. Bunu da ayırmak lazım. Gerçek CHP’li bu partiyi kuran, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda iradeyi ortaya koyan Atatürk ve arkadaşları gibi gerçek vatanseverdir” dedi. 



Seçer, nüfusun yaklaşık yarısının CHP’li belediye başkanlarınca yönetildiğini vurguladı  ve “Atacağımız her adım, ortaya koyacağımız her söylem, yapacağımız her hizmet, yoksulun yanında olmamız, ona faydalı olmamız, kadını, çocuğu, garibi, gurebayı kucaklamamız, bütün bunlar CHP’nin iktidarı için konulan her bir tuğladır. Bunları yapmak zorundayız. Biz hizmet etmek zorundayız. Seçim bitti, her şey bitti değil. Seçim yeni başlıyor” diye konuştu. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin Anamur İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı. Başkan Seçer, Türkiye’de artık bir iktidar değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bizim Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu büyükşehir, il, ilçe, belde, 251 belediyede biz başarılı olmak zorundayız” dedi. 

Anamur İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır, Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Akdeniz, Erdemli İlçe Başkanı Ali Yardımcı, Aydıncık İlçe Başkanı Hilmi Ekşi, Cumhuriyet Halk Partili il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

 “Türkiye zaman kaybetti, Türkiye enerjisini kaybetti”

Toplantıda bir konuşma yapan Seçer, 31 Mart seçimlerinin üzerinden 4 ay geçtiğini ve 23 Haziran’a kadar da tartışmaların devam ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“31 Mart seçimleri bitti. 23 Haziran’a kadar tartışmaları bitmedi. İstanbul seçimleri Türkiye’deki bütün dikkatleri İstanbul’a yöneltti. Türkiye zaman kaybetti, Türkiye enerjisini kaybetti, Türkiye gereksiz tartışmaların içerisine girdi. Bu gereksiz tartışmalardan ve zaman kaybından herkes ziyadesiyle nasibini aldı. İnsanlar ekonomik sıkıntının altında inim inim inlerken, Türkiye gerçek gündemine dönmediği için, o süreç içerisinde bütün dikkatler İstanbul’da olduğu için biz belediyeler zor süreçler yaşadık.  Çünkü yeni belediyeler devralmıştık. İdari, mali krizler vardı ama tüm bunlar geçti.

Bizim pehlivan AK Partili pehlivanı 2. kez tuş etti. Sırtını mindere dayadı. Belki de bunda da var bir hayır diyoruz ki öyle olacak. İnsanları bir araya getirdi İstanbul seçimleri. Sadece AK Parti karşıtları değil, AK Partili birçok insan da ya da Cumhur İttifakına mensup diğer Milliyetçi Hareket Partili seçmenlerin de artık isyan ettiği, yeter artık bu kadarı da haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, olmaz dediği bir noktada oldu ve önemli bir başarı elde edildi. Türkiye bu konuda emek sarf etti. Türkiye İstanbul’a çalıştı. Türkiye tek vücut oldu. Hakkın yanında oldu. Haklının yanında oldu. Demokrasinin yanında oldu ve böylece bizi de son derece memnun eden bir sonuç elde edildi.”

“Türkiye’de artık bir iktidar değişimine ihtiyaç olduğunu yedi cihan biliyor”

Türkiye’de artık iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu, herkesin de bunun farkında olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Türkiye’de artık bir iktidar değişimine ihtiyaç olduğunu yedi cihan biliyor. Yedi bölge, Türkiye’nin dört bir tarafı, hangi meslek grubundan olursa olsun, hangi siyasi partiye daha önce oy vermiş olursa olsun, Türkiye’nin dikkati bizlerin üzerinde. Başta 11 Büyükşehir Belediye Başkanının üzerinde. Başarılı olmak zorundayız. Böyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldum ne de büyük zafer, afra tafra, en büyük benim, yol yapıyorum, su getiriyorum, ufak tefek hizmetler biraz reklam yetmez. İstanbul’da da yetmez, Ankara’da, Hatay’da, Muğla’da da yetmez. CHP’li belediyelerin olduğu büyükşehir, il, ilçe, belde, 251 belediyede biz başarılı olmak zorundayız. Bunun daha üzerine laf koymaya gerek yok” dedi. 

“Benim aşkım CHP’ye gerçekten emek eden CHP’liler”

Başkan Seçer, 31 Mart seçimleri için Anamur’dan Tarsus’a kadar herkesin var gücüyle çalıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:
“Bu başarı bizlerle beraber alınteri dökenlerin başarısıdır. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililer’in emeğinden çıkmış bir başarıdır.  Ama bize herkes oy verdi. Amiral gemisi Cumhuriyet Halk Partili seçmenler. Tabiri caizse, işin yüklenicisi, sürükleyicisi CHP’li örgüt üyeleri. Bunun altını sürekli çizmek zorundayım. Herkes Cumhuriyet Halk Partiliyim diyor ama benim gönlümdeki, benim kalbimdeki, benim aşkım Cumhuriyet Halk Partililer gerçekten emek eden Cumhuriyet Halk Partililer. Bunu da ayırmak lazım. Öyle ahkam keserek, mahalle sokaklarında, evlerinde kendi partilisinin, kendi gülünün, kendi çiçeğinin dedikodusunu yaparak Cumhuriyet Halk Partili olunmaz. Gerçek Cumhuriyet Halk Partili, bu partiyi kuran, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda iradeyi ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları gibi gerçek vatanseverdir.” 

“Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısı, CHP’li belediye başkanlarınca yönetiliyor”

Seçimlerin ardından herkesin “Cumhuriyet Halk Partiliyim” demeye başladığını, ancak kendilerinin iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı ayıracak deneyim, birikim ve tecrübede olduklarını belirten Başkan Seçer, “Ama onları da kucaklıyoruz. Onlar da doğru yola gelecek, çalışınca, emek edince, bir olunca, birlik olunca, bilgi sahibi olunca, cesaretli olunca, yürekli olunca aşılamayacak engellilerin olmadığını onlar da görecek. Yabana atmayın, çok büyük bir eşik aşıldı. Hani Cumhuriyet Halk Partisi seçimi kazanamazdı?  Hani belediyeleri kazanamazdı? Hani iktidar olamazdı? Sadece yönettiğimiz büyükşehirle Türkiye’nin nüfusunun yaklaşık yarısı, 30 Büyükşehir'in yaklaşık olarak yarısı Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye nüfusunun yaklaşık olarak yarısı, Türkiye ekonomisinin yaklaşık olarak üçte ikisini yöneten toplum Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarınca yönetiliyor. Bu önemlidir” dedi. 

“Atacağımız her adım CHP’nin iktidarı için koyulan her bir tuğladır”

Atılacak her adımın, ortaya konulacak her söylemin Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için konulan her bir tuğladan biri olduğundan bahseden Seçer, şunları söyledi:
“Atacağımız her adım, ortaya koyacağımız her söylem, yapacağımız her hizmet, yoksulun yanında olmamız, ona faydalı olmamız, kadını, çocuğu, garibi, gurebayı kucaklamamız, bütün bunlar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı için konulan her bir tuğladır. Bunları yapmak zorundayız. Biz hizmet etmek zorundayız. ‘Seçim bitti, her şey bitti’ değil. Seçim yeni başlıyor. 1 Nisan sabahı erken saatlerde telefonum çaldı. Sayın Genel Başkan karşımda. ‘Günaydın, hayırlı olsun, başarılar diliyorum, seçim yeni başlıyor. Vira Bismillah’ dedi Genel Başkan. Çok doğru söylüyor. Seçimin bittiği noktada, 5 yıl sonranın seçimi tekrar başladı. Hedeflerimiz küçük değil, çıtamız aşağılarda değil yükseklerde.  Türkiye'yi yöneten, Türkiye’nin geleceğini kurgulayan, hazırlayan, Türkiye'yi ihya eden, Türkiye’ye huzuru, barışı, demokrasiyi, refahı getirecek hizmetleri yapmak istiyoruz. Daha yolun başındayız. Ben arzu ederdim ki Anamur’dan Tarsus'a kadar 13 ilçemizde, birçok ilçemizde hepsinde olmasa da beklentilerimizin yüksek olduğu, Anamur gibi, Mut gibi, Gülnar gibi, Aydıncık gibi belediye başkanlıklarını kazanalım. 3 büyük ilçenin belediye başkanlıklarını kazandık. Bunun farklı nedenleri var. ‘Neden Tarsus kazanıldı da, Anamur kazanılmadı? Silifke kaybedildi’ gibi her biri kendi içerisinde değerlendirilmesi gereken konular. Genel anlamda baktığımız zaman bizim Mersin'de, Türkiye genelinde yaptığımız Millet İttifakı gerçekleşmiş olsaydı bugün farklı bir tablo ile karşı karşıya kalmış olabilirdik. Birçok ilçeyi Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yönetirdi,  ben de bugün Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde düştüğüm duruma düşmezdim. Sayısal çoğunluk Cumhuriyet Halk Partisi'nde olurdu. Bunun gerekçeleri de açık. Mersin güçlü bir şehir. Siyaseti çok güçlü. Emin olun Ankara’da 8 yıl parlamentoda görev yaptım, parlamentoda da bunu gördüm, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Merkezinde de bunu gördüm. Mersin'in hem Türkiye siyasetinde, hem de Cumhuriyet Halk Partisi siyasetinde hem diğer AK Partisi, MHP’si, İYİ Partisi bugün mevcut bütün parlamentoda grubu kurulan siyasi partilerde ayrı bir yeri var. Çok özel bir yeri var. Bu sebeple sonuç diğer illere göre farklı oldu.” 

“Boşa atacak bir delikli kuruşumuz yok”

Seçimlerde CHP’ye demokrasi güçlerinin de destek verdiğinden söz eden Seçer, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde mutlaka temel ilkelerin prensipleri olan siyasi partilerin bir araya gelmek zorunda olduklarının altını çizdi. 

Konuşmasında Anamur özelindeki şikayet ve taleplerden de söz eden Seçer, “Burada bir otogar yapılmış. Maalesef ben burayı teslim alamayacağım. Yepyeni bir otogar. Test yaptırdık, su testi yaptırdık, her tarafından su akıyor. Biz dedik boşa atacak bir delikli kuruşumuz yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye haksız yere yedirmeyiz. Bunu yapamayız. Onu bu şekli ile alamıyoruz. Oraya farklı bir uygulama yapacağız. Anamur’un hal isteği çok. Bu alana bizim hal binasını yapmamız için, hal kanunun çıkması lazım. Ona göre yapacağız. İskele Caddesi’nden çok yoğun şikâyetler var. Altyapı, yol ve kaldırım çalışmalarını  projelendiriyoruz. Otluca Su Projesi
MESKİ’mizin  proje kapsamı içerisinde. Finansman sorunu da çok kısa sürede çözülecek ve Anamur’u temiz içme suyuna kavuşturacağız” diye konuştu. 
Konuşmasının sonunda seçim öncesi verdiği ilk 100 günlük planlar ve hizmetleri hakkında bilgilendirmeler yapan ve hayata geçirilen hizmetleri sırasıyla anlatan Başkan Seçer, “Çok işimiz var ama çok güzel şeyler olacak dedik. Gerçekten baharın sonu güzel oldu. Ama bundan sonra da her şey çok daha güzel olacak” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar