29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

SEÇER: “BUTİK TURİZMİN YAPILANMASINA İMKAN SAĞLAYABİLİRİZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SEÇER: “BUTİK TURİZMİN YAPILANMASINA İMKAN SAĞLAYABİLİRİZ”
Abone ol
Başkan Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda Mersin turizminin gelişmesi ve geleceği ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda Mersin turizminin gelişmesi ve geleceği ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Seçer, toplantıda, “Bölgemizde, bizim yerel yönetimler olarak müdahale edebileceğimiz alanlar var ama bunlar sınırlı. Turizmi geliştirmek istiyorsak, Ankara’nın desteği gerekiyor. Bizim yerel yönetim olarak buradaki rolümüz bir irade ortaya koymak. Mersin’de turizmin geleceği için butik turizmin gelişmesi, yeni turizm merkezlerinin ilan edilmesine katkı sağlama noktasında bütün imkanları seferber edeceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Mersin Turizm İşletmecileri Derneği’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’na katılarak, Mersin turizminin gelişmesi ve geleceği ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçer, “Bölgemizde, bizim yerel yönetimler olarak müdahale edebileceğimiz alanlar var ama bunlar sınırlı.

Turizmi geliştirmek istiyorsak, Ankara’nın desteği gerekiyor. Bizim yerel yönetim olarak rolümüz bir irade ortaya koymak. Mersin’de turizmin geleceği için butik turizmin gelişmesi, yeni turizm merkezlerinin ilan edilmesine katkı sağlama noktasında bütün imkanları seferber edeceğiz” dedi.

MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Başkan Seçer, Mersin’de turizmin gelişmesi için yerel yönetim olarak gerekeni yapacaklarını ifade ederken, merkezi yönetimin desteğine ihtiyaç duyduklarını da vurguladı.

“Bölge olarak turizmde arzu ettiğimiz noktalara ulaşamadık”

Mersin’in sahil şeridi ve doğal güzellikleri ile turizme elverişli birçok bölgesinin olduğunu ifade eden Başkan Seçer, yeterli destek olmadığı için kentin turizmde hak ettiği noktaya gelemediğini belirtti.

Başkan Seçer, “Mersin’de turizm, aslında çok şey beklenilen ama umduğuna ulaşamamış, ilk yatırım maliyetlerinin yüksek olduğu ve mutlaka devlet elinin değmesi gereken bir sektör. Bölge olarak her türlü imkana sahibiz ama bir türlü arzu ettiğimiz noktalara ulaşamadık. Bazı önemli alanlar vardır. Mutlaka devletin desteğine ihtiyaç vardır. Turizm bunlardan birisi” şeklinde konuştu.

“Butik turizmin yapılanmasına imkan sağlayabiliriz”

Seçim dönemi üzerine kafa yordukları önemli alanlardan birinin de turizm olduğunu ifade eden Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak yapabileceklerini de katılımcılarla paylaştı.

Seçer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Turizmle ilgili yeni bazı çalışmalar yaparız. Turizmcilerin tesisleşmelerini kolaylaştırabiliriz. Yapılacak desteklerle yeni turizm merkezleri ilan edilebilmesi konusunda elimizden geleni yaparız. Bizim seçim bildirgemizde dört nokta vardı;  Taşucu, Narlıkuyu, Kızkalesi, Aydıncık. Buralarda yapacağımız imar düzenlemeleri ile en azından butik turizmin yapılanmasına imkan sağlayabiliriz diye düşündük. Bunların çalışmalarını da yapıyoruz ama işler akıl almaz bir şekilde ağır aksak gidiyor.”

Konuşmasının devamında merkezi yönetimin turizmcilere ve sektöre sağlayacağı imkanı, Büyükşehir olarak sağmala imkanlarının olmadığını da vurgulayan Başkan Seçer, inisiyatif kullanabilecekleri noktada elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini belirtti.

Turizmin gelişmesi için öncelikle yaz nüfusu ile kış nüfusu farklı turizm bölgelerinin altyapısını güçlendirmek gerektiğine değinen Başkan Seçer, MESKİ’nin 2 buçuk milyon TL’lik yatırımlarının yüzde 70’inin Tece ve sonrasını kapsayan tatil bölgeleri olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve sahillerde bazı bölgeleri işleten Denizkızı Turizm A.Ş.’de önemli düzenlemeler yaptıklarına da değinen Başkan Seçer, “Sahilde bazı noktalar geçtiğimiz dönem Milli Emlak’tan kiralanmış ve inanılmaz zarar ediyordu.

Mecburen işlettik. Eski anlayışla yönettirmedik. Çok büyük tedbirler aldık. Ben talimat verdim. Vatandaşlardan şezlong parası, alan parası almadan kazasız belasız bu yılı geçirdik. Gelecek yıl bu konuda tedbir alabiliriz. Yine sizinle birlikte bir toplantı yapabiliriz. Biz desteğimizi veririz” ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar