28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Seçer: “Biz Birlik, Beraberlik İstiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçer: “Biz Birlik, Beraberlik İstiyoruz”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karaduvar Kültür Sanat Spor ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Geleneksel Karaduvar Tarım Balıkçılık ve Çevre Festivali’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karaduvar Kültür Sanat Spor ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Geleneksel Karaduvar Tarım Balıkçılık ve Çevre Festivali’ne katıldı.

Başkan Seçer, Dünya’da akan kan ve gözyaşının durması gerektiğini belirterek, “Savaş acıdır, kandır, gözyaşıdır. Anaların yüreğinin dağlanması, çocukların ölmesidir. Mustafa Kemal ‘Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir’ demiş, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ demiş. Biz onların peşinden gidiyoruz. Barış istiyoruz, huzur istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, birlik istiyoruz, beraberlik istiyoruz. İnadına susmayacağız, inadına konuşacağız” diye konuştu.

Mersin’de her renkten, her etnik yapıdan ve her mezhepten insanın birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşadığını vurgulayan Seçer, “Mersin çok daha iyilerine layık. Hizmetler yapılır, yol yapılır, sokak yapılır, yeşil Mersin yaratılır, iş sahaları açılır, insanlarımıza iş-aş bulunur. Mersin bir küçük Türkiye. Her renkten insan, her etnik yapıdan, her mezhepten insan kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Bizlerin görevi önce Mersin’de kardeşliği tesis etmek, onu sağlamlaştırmak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karaduvar Kültür Sanat Spor ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Geleneksel Karaduvar Tarım Balıkçılık ve Çevre Festivali’ne katılarak, Karaduvarlı hemşehrileri ile bir araya geldi. Savaşların toplumlara acıdan ve gözyaşından başka bir şey vermediğini vurgulayan Başkan Seçer, toplumlarda akan kan ve gözyaşının durması, en kısa sürede birlik, beraberlik ve barışın tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

Seçer minikler ile hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı seslendirdi

Başkan Seçer, festival alanına gelir gelmez sahneye çıkarak, Çocuk Korusu ile birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdi. Karaduvar Mahallesi’nde düzenlenen festivale, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol,  CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, Karaduvar Kültür Sanat Spor ve Eğitim Derneği Başkanı Vahide Dengiz, Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İyiler mutlaka kazanacak”

Başkan Seçer, konuşmasının başında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun mücadele arkadaşlarını, bu vatan uğruna şehit olmuş, alın teri dökmüş, canını vermiş tüm şehitleri ve gazileri saygıyla anarak, “Biz istemiyoruz. Savaş olmasın. Biz arzu etmiyoruz. Ama dünya kurulduğundan beri hep kötüler savaşlar çıkarmış. Hep kötüler sanki hep galip gelmiş gibi olmuş. Ama öyle değil. Mutlaka bir gün iyiler kazanacaktır. Mustafa Kemaller de olduğu gibi, tarih böyle yazılacaktır. Savaş acıdır, savaş kandır, savaş gözyaşıdır. Anaların yüreğinin dağlanmasıdır, çocukların ölmesidir. Mustafa Kemal ‘Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir’ demiş. ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ demiş. Biz onların peşinden gidiyoruz. Barış istiyoruz, huzur istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, birlik istiyoruz,  beraberlik istiyoruz. Bunu ben haykırmayacağım da kim haykıracak. Susmayacağız, konuşacağız. Doğruları konuşacağız. Çünkü biz haklıyız, mutlaka kazanacağız. Haklılar hep kazanacak. Tarih boyunca kazanmıştır” dedi.

“Coğrafya bir kader değil, kader olmamalı”

Türkiye olarak komşu ülkelerde var olan savaştan, kandan ve gözyaşından etkilenmemenin mümkün olmadığının altını çizen Seçer, “Orada dindaşlarımız, soydaşlarımız, akrabalarınız var. Coğrafya bir kader değil, kader olmamalı. Ortadoğu’da savaş durmalı. Kardeş kanı, dindaş kanı, soydaş kanı artık akmamalı. Buna bir dur demek lazım, dur demeliyiz. Bu coğrafya üzerinde oyunlar oynanıyor. Bunları başararak, savaşı çıkararak, silahı satarak, toplumlar birbirine düşürülüyor, fakirleşiyor. Her gün yoksulluk artıyor, her gün kan artıyor, gözyaşı artıyor. Biz laik Cumhuriyetiz. Biz 56 Müslüman ülke içerisinde bu noktada olan tek Mustafa Kemal’in Cumhuriyetiyiz, laik cumhuriyetiz, modern cumhuriyetiz, çağdaş cumhuriyetiz. Biz o mazlum ülkelere 100 yıl önce nasıl örnek olduysak, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde daha dün 30 Ağustos'tu. O zafer birçok mazlum ülkeye örnek oldu. Aynı duygularla, aynı düşüncelerle, aynı hissiyatla bugün yine bu tarihi misyonumuzu yapacağız” diye konuştu.

“Çocuklarımızın geleceği için daha fazla çalışacağız”

Seçer,  her zaman vatandaşa layık olacaklarını, başlarını hiçbir zaman yere eğdirmeyeceklerini vurgulayarak, “Böyle bir toplumun insanı olmak, evladı olmak, efradı olmak benim için onurdur, benim için bir şereftir. Sizlere müteşekkiriz. Bizlere itibar verdiniz, bizlere güven verdiniz. Bizleri sevdiniz, bizleri saydınız. Bizler de size layık olacağız. Hiç merak etmeyin. Sizlerin başınızı öne eğdirmeyeceğiz, sizlerin gururu olacağız, sizlerin onuru olacağız. Çalışıyoruz çok daha fazla çalışacağız. Bunu kimin için yapacağız biliyor musunuz? Bu sabiler için, bu melekler için, bu yüreği insanlık sevgisi ile çarpan çocuklarımız için yapacağız. Onların geleceği için yapacağız” dedi.

“Bizlerin görevi önce Mersin’de kardeşliği tesis etmek”

Mersin’de her renkten, her etnik yapıdan, her mezhepten insanın birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşadığını ve bundan sonra da yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Seçer, şunları söyledi:

“Mersin çok daha iyilerine layık. Hizmetler yapılır, yol yapılır, sokak yapılır, yeşil Mersin yaratılır, iş sahaları aşılır. Bugün Dünya Barış Günü. Mersin bir küçük Türkiye. Her renk var. Burası adeta renk cümbüşü. Güzellikler şehri. Her renkten insan, her etnik yapıdan, her mezhepten insan kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Bizlerin görevi önce Mersin’de kardeşliği tesis etmek, onu sağlamlaştırmak. Bizim yüreğimiz insanlık sevgisi ile çarpıyor, bizim yüreğimiz Allah sevgisi ile çarpıyor. Biz Allah’tan korkarız. Biz insanları kucaklaştıracağız, biz insanları birleştireceğiz. Gördüğüm resim karşısında çok mutluyum. Burada çocuklarımız, kızlarımız, kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz hep beraberiz. Çok değerli misafirlerimiz var. Arzu ettiğimiz tablo, modern, çağdaş bir Türkiye tablosu. Atatürk’ün Türkiye tablosu. Cumhuriyet’in Türkiye tablosu. İnşallah bunu ilelebet yaşatacağız. Hep beraber yaşatacağız. Daha büyüyeceğiz, daha kalkınacağız, daha güzel bir şehir yaratacağız, daha güzel bir Türkiye yaratacağız. Bunu hep beraber yapacağız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar