25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7

‘MTOSB Akademi Eğitim’ Programı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘MTOSB Akademi Eğitim’ Programı Başladı
Abone ol
Prof. Dr. Nejat Erk; “Aile Şirketlerinin %43’ü Kardeş Kavgasından Batıyor.”
Prof. Dr. Nejat Erk; “Aile Şirketlerinin %43’ü Kardeş Kavgasından Batıyor.”
 
AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetimi önemli bir işbirliğine imza attı.

İşbirliği çerçevesinde MTOSB bünyesindeki şirketlerin sahiplerine ve çalışanlarına eğitim desteği verilecek.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve AYA Kurucusu Dr. Obengül Ejder öncülüğünde başlatılan seminerler kapsamında ilk eğitim Çukurova Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Erk tarafından verildi.
 
“MTOSB Akademi Eğitim Programı” adı altında, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ilk eğitimde Prof. Dr. Nejat Erk “Aile Şirketleri Neden Batar?” konusunu anlattı.

Şirket sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı konferansta Prof. Dr. Erk, aile şirketlerinin piyasa, makro ekonomik gelişmeler veya çevre faktörlerinden değil, bizzat ailenin kendinden veya yönetsel hatalardan başarısız olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Erk, Aile Şirketlerinin Önemi?, Neden Aile Şirketler Batar?, Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Nedir?, Başarısızlığın Temel Kaynakları Nelerdir?, Ve Ne Yapılmalı? Sorularının cevabını firma sahipleri ile paylaştı.
 
“Dünyadaki İşletmelerin % 65 İla 80’i Aile Şirketi.”


Araştırmalara göre dünyadaki işletmelerin % 65 ila 80’inin aile şirketlerinden oluştuğunu hatırlatan Prof. Dr. Erk, aile şirketlerinin genellikle kötü yönetim, yetersiz sermaye, iş yerinin konumu ve aşırı genişleme nedenlerinden dolayı battığını bildirdi.

2003 yılında Türkiye’nin en büyükler kategorisinde yer alan 20 aile şirketinde parçalanma yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Nejat Erk, araştırmalar sonucu parçalanmanın nedenini  % 43 kardeşler arası kavgalar, % 19’unun ise mülkiyet paylaşımından kaynaklandığının ortaya konulduğunu ifade etti.
 
Eğitimler 11 Şubat 2016’da “İş Hukuku” Semineri İle Devam Edecek.

Sunum sonrasında katılımcılara sertifikaları verilirken, seminer anı fotoğrafı çekimiyle son bulurken, eğitimlerin 11 Şubat 2016 tarihinde “İş Hukuku” konferansı ile devam edeceği bildirildi.

Av Hüseyin Ergene ve Av. Damla Özdemir tarafından verilecek eğitimde, “İş Hukukunun Temel Kavramları”, “Şirket Yapıları Ve Ortaklıklar”, “Fesihler”, İş Sözleşmesi Türleri”, “İş Güvencesi”, “İş Kazaları & İş Güvenliği”, “Hizmet Akdinin Feshinin Sonuçları”, “Feshe Karşı Yargı Yolu ve Haklı Nedenle Fesih”, “Kıdem Tazminatı & Tazminatlar”, “Fazla Mesai, İzinler, Sigorta”, “Mobbing” konuları ele alınacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar