19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3407
EURO35.0951
ALTIN2239.8

Meski, Tarsus’taki Sorunları Çözmek İçin Düğmeye Bastı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meski, Tarsus’taki Sorunları Çözmek İçin Düğmeye Bastı
Abone ol
Tarsus’un bazı merkez mahallelerinde yapılması gereken yağmur suyu tahliye ve bağlı mahallelerde yaşanan içme suyu problemlerinin en kısa sürede çözülmesi için düğmeye basıldı.

Tarsus’un bazı merkez mahallelerinde yapılması gereken yağmur suyu tahliye ve bağlı mahallelerde yaşanan içme suyu problemlerinin en kısa sürede çözülmesi için düğmeye basıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde bu amaçla düzenlenen istişare toplantısında, yatırıma ihtiyaç duyulan bölgelerdeki eksikliklerin en kısa sürede tespit edilmesi ve öz kaynaklar kullanılarak sorunların ortadan kaldırılması üzerinde duruldu.

Büyükşehir’in MESKİ’den sorumlu Başkan Danışmanı Ertan Liman, bazı kırsal ve ova mahallelerde yaşanan içme suyu sorunuyla ilgili çalışmalarını 1 yıl içerisinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıllardır içme suyu konusunda sıkıntı yaşayan kırsal ve ova mahallelerdeki vatandaşların sorunlarına kalıcı çözüm bulmak için çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal ve ova mahallelerde özellikle öz kaynakları kullanarak, yatırımların seri ve daha ekonomik şekilde hayata geçmesi adına planlama yapıyor.

Tarsus’ta istişare toplantısı düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen istişare toplantısında konuşan Büyükşehir’in MESKİ’den sorumlu Başkan Danışmanı Ertan Liman, Tarsus’un sadece ova mahalleleri için şu an 350 kilometre içme suyu borusu döşenmesi gerektiğini ve bunun maliyetinin 125 milyon TL olduğunu belirterek, “Mahallelerimiz oldukça dağınık durumda ve birbirlerine uzak. Bu yatırımın hayata geçmesi mevcut ekonomik koşullarda mümkün değil. Biz, içme suyu sorunu yaşanan mahallelerimizde yeraltından yeni su kaynakları bulup, rehabilite ederek, sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, MESKİ yetkilileri ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Ertan Liman, Tarsus merkezde bazı mahallelerde yağmur suyu tahliye hattı sorunu olduğunu, bunun dışında fazla bir eksikliğin bulunmadığını kaydetti.

1 yıl içerisinde çözüm bulunacak

Aciliyet gerektiren noktalarda kendi imkanlarıyla yağmur suyu tahliyesi için çalışma yapılacağını belirten Ertan Liman, “İçme suyu sorunu yaşanan kırsal veya ova mahallelerimiz için yeni su kaynağı bulmamız gerekiyor. Su kaynağı bulmak için de büyük ölçekli yatırım gerekiyor. Fakat aldığımız karar doğrultusunda bu su kaynaklarını kendi imkanlarımızla bulmaya çalışacağız. Bunun nedeni ihale ile yapıldığında süreç uzuyor ve maliyet artıyor. Şu an özellikle kırsal mahallelerimizde yaşanan su sorunu konusunda arkadaşlarımız tespit çalışmalarını sürdürüyor. Buralarda küçük dokunuşlarla vatandaşlarımızın yaşadıkları su problemlerini, önümüzdeki 1 yıllık sürede çözeceğiz” diye konuştu.

Tarsus’un kırsal mahallelerinin yanı sıra Çamlıyayla’da da yaşanan sorunların ortadan kalkması ve kalıcı çözümler bulunması için ekiplerin çalıştığını ifade eden Ertan Liman’ın konuşmasının ardından katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi.

Boltaç, muhtarlarla bir araya geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Çamlıyayla’ya bağlı mahalle muhtarları ve Tarsus’un kırsal bölgesinde bulunan mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.

Muhtarların sorun ve taleplerini tek tek dinleyen Ali Boltaç, özellikle yol konusunda yaşanan sorunların çözümü için ekiplerin seferber olduklarını kaydederek, diğer talepler için de sistemli şekilde çalışma yürüttüklerini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar