20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kendi Kostümlerini Kendileri Dikiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendi Kostümlerini Kendileri Dikiyor
Abone ol
Erdemli Belediyesi Çağdaş Halk Dansları Topluluğu kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla hem ilçe genelinde hem de dışında dikkatleri çekmeyi başarıyor.
Erdemli Belediyesi Çağdaş Halk Dansları Topluluğu kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla hem ilçe genelinde hem de dışında dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Erdemli Belediyesi yeni bir uygulama ile topluluğun kostümlerinin tasarımı ve dikimi konusunda farklı bir yaklaşım sergiledi.
 
Erdemli Belediyesince geçtiğimiz yıllarda kurulan ve kısa sürede büyük başarılara imza atarak herkesin beğenisini kazanan Çağdaş Halk Dansları Topluluğu hayata geçirdiği uygulamaları ile fark yaratmaya devam ediyor. Topluluk son olarak kendi kostümlerini tasarlayıp dikmeye başladı.

TOLLU: ERDEMLİ’NİN SANATÇILARINI ARIYORUZ

Geçtiğimiz yıl Ankara’da düzenlenen Halk Oyunları Yarışmasında Türkiye Üçüncüsü olarak Erdemli’ye kupayla dönen Erdemli Belediyesi Çağdaş Halk Dansları Topluluğu ile ilgili bir açıklama yapan Erdemli
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli’de sanat için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diyerek sanata verdiği desteğe vurgu yaptı. Erdemli’ye ilk defa bir şehir tiyatrosu kazandırdıklarını, ilk defa Hacivat-karagöz-kukla atölyesi, fotoğraf sanatı kursu, sinema atölyesi, yazarlık okulu, resim kursları gibi birçok sanat alanında kurslar düzenlediklerini kaydeden Tollu, Çağdaş Halk Dansları Topluluğunun da bunlardan birisi olduğunu söyledi. Şu ana kadar küçük büyük herkesin bu atölyelerden faydalandığını ifade eden Tollu, Erdemli’nin sanatçılarını arıyoruz ilkesi ile yola çıktıklarını ve çok kısa sürede bu yolda büyük mesafe aldıklarını kaydetti. Ayrıca sanatsal anlamda yeni oluşumlar içerisinde olduklarını da sözlerine ekleyen Tollu, şunları söyledi:

TOLLU: YENİ SANAT TOPLULUKLARI KURUYORUZ

“Bu atölyelerimize yenilerini ekliyoruz. Bunlardan bir tanesi Çağdaş Türk Müziği Topluluğu birisi de Çocuk Korusu. Bu anlamda beraber çalıştığımız çok değerli hocalarımız var. Müzik alanında Türkiye’nin en büyük bilim adamlarından kabul edilen Prof. Dr. Kadir Kargın hocamızla birlikte yeni kurulacak topluluklarla ilgili çalışıyoruz. Ayrıca Çağdaş Halk Dansları Topluluğunda açtığımız bir bölüm ile kostüm dikimlerine de başladık. Her türlü imkanı sağladık, makine alet, ekipman, kumaş gibi malzemeleri temin ettik. Burada Halk Dansları Topluluğumuzun çalıştırıcısı Mercane Can hocamız ekibiyle birlikte kostümlerimizi dikiyor. Sadece kendi kostümleri değil, tiyatro, müzik, kukla gibi diğer atölyelerin de kostüm ihtiyaçları karşılanıyor. Bu sayede hem tasarruf ediyoruz hem kendi tasarımlarımızı hayata geçiriyoruz hem de kostümlerimiz belediyemizin malı oluyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimiz sunarken, vatandaşlarımızı da sanat atölyelerimize davet ediyorum.”

ANTERNÖR CAN: İMKAN VERİLDİĞİNDE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERİYORUZ

Konu hakkında bir açıklama da Çağdaş Halk Dansları Topluluğu çalıştırıcısı Mercane Can’dan geldi. Can konuşmasında, “imkan verilmesi halinde neler yapabileceğimizi gösterdik. Kendi kostümlerimizi tasarlayıp, kendimiz dikiyoruz. Büyük paralar harcamaya gerek kalmaksızın kendi istediğimiz kostümlere sahip oluyoruz. Bu imkanı sağlayan herkese, başta belediye başkanımız Mükerrem Tollu’ya ve Kültür Müdürümüz Kamil Boran ve Basın Yayın Müdürümüz Adem Arslan’a verdikleri desteklerden ve bize olan inançlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Daha büyük projelerimiz var kısa sürede herkes bizden, Erdemli Belediyesinden bahsedecek. Belediye Başkanımızın her zaman vurguladığı gibi Erdemli sanatın merkezi olacak inşallah” dedi.
Yapılan açıklamalarda Erdemli ve sanat vurgusu yapılırken, Erdemli’nin bu konuda çok büyük ilerlemeler kaydettiği ve bundan sonra da bu konuda çok büyük hamleler gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar