25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3

Erdemli'de Çocuk Korosu İçin Adım Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdemli'de Çocuk Korosu İçin Adım Atıldı
Abone ol
Erdemli Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor.
Erdemli Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor.

Şehir Tiyatrosunun kurulmasının ardından şimdi de Erdemli Çocuk Korosunun oluşturulması için çalışmalara başlanıldı.Erdemli’yi sanatın merkezi haline getireceklerini söyleyen  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Belediyece açılan tiyatro kursundan seçilen oyunculardan oluşturulan Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosunun ününün Mersin’i aşıp Türkiye çapında yayıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu ekibin değişik şehirlerde gösteriler sunduğunu ve Erdemli’nin adını her yerde duyurduğunu belirtti.

Şehir tiyatrosundan sonra bir ilki daha gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını açıklayan Başkan Tollu, “Şimdi de Erdemli’mize bir çocuk korosu kazandırmak için Prof. Dr. Kadir Kargın yönetiminde çalışmalara başlanıldı. 8-12 yaş grubundaki çocuklar arasından yapılan seçmelerle oluşturulan koro çalışmalarına başladı.

Yakın zamanda Erdemli Çocuk Korosu festivallerde boy gösterecek. Tıpkı Erdemli Şehir Tiyatrosu gibi Erdemli’yi en iyi şekilde temsil edecekler. Tiyatro Kursu, Halkoyunları Kursu ve Fotoğrafçılık Kursuyla başlayan kültürel ve sanatsal eğitim atağının semeresini almaya başladık.

Kültür sanat atağımız sinema salonlarının açılmasıyla vizyondaki filimlerin gösterimiyle devam ediyor. Kültür merkezinin en önemli enstrümanı hiç şüphesiz Erdemli Şehir Tiyatrosudur ancak bunun yanına şimdi bir de çocuk korosu eklenecek.

Erdemli’yi sanat ve kültür alanında geliştirebilmek için çalışmalarımız sürecek. Her alanda Erdemli’ye ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz” dedi. Yetkililerden alınan bilgilere göre Erdemli Çocuk Korosu kursiyerleri Prof. Dr. Kadir Kargın yönetiminde Çarşamba ve Cumartesi Günleri Erdemli Kültür Merkezinde çalışmalarına devam ediyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar